Ontdek welke zorgverzekeraars orthodontiekosten vergoeden en de kosten van aanvullende verzekeringen. Belangrijke informatie over vergoedingen en dekking.

Vergoedingen orthodontie in 2024

Overweeg je het dragen van een beugel of ben je van plan om er een te nemen in het komende jaar? Dan is het belangrijk om te weten welke zorgverzekeraars de kosten voor orthodontie zullen vergoeden en wat de kosten zijn van de aanvullende verzekering. Er zijn aanzienlijke verschillen per zorgverzekeraar op dit gebied. Het is daarom verstandig om je goed te informeren en eventueel te overwegen om over te stappen naar een ander pakket of een andere zorgverzekeraar.

 

Vergoedingen orthodontie

De vergoeding van zorgkosten is afhankelijk van jouw aanvullende verzekeringspakket. Er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt op basis van leeftijd. Volwassenen vanaf 18 jaar kunnen incidenteel in aanmerking komen voor vergoeding van orthodontie. Alleen in uitzonderlijke gevallen, zoals bij hulp bij aangeboren afwijkingen zoals schisis (hazenlip), wordt vergoeding geboden door de basisverzekering. Bijna altijd valt orthodontie onder een aanvullend verzekeringspakket. 


Let op!

Een gemiddelde orthodontische behandeling duurt twee jaar en speelt zich af in twee a drie verzekeringsjaren. Let bij het zoeken en vergelijken van een aanvullende verzekering orthodontie op: de premie, maximale vergoeding, vergoedingspercentage en aanvullende voorwaarden zoals wachttijden of een medische acceptatieprocedure.

 

Door het grote aanbod is het soms lastig kiezen. Daarom helpen wij je graag.

Stuur ons een WhatsApp (06-26264439) dan kunnen we samen een afspraak maken voor de verzekeringscheck.


Vergelijksite.