Hoeveel kost een beugel?

Bij TOP Orthodontie begrijpen we dat de kosten van een beugel een zorg kunnen zijn.. Daarom streven wij ernaar onze behandelingen zo betaalbaar en toegankelijk mogelijk te maken. Wij hebben een duidelijke onkosten structuur voor de behandelingen, wij bieden flexibele betalingsregelingen aan en wij worden als behandelaar door alle ziektekostenverzekeraars geaccepteerd.

Ons team zorgt ervoor dat u over de nodige financiële informatie beschikt om een weloverwogen beslissing te nemen en om uw behandeling te plannen en te budgetteren. Voor meer informatie over de prijzen van beugels bij TOP Orthodontie, neem vandaag nog contact met ons op!

Voor meer informatie over vergoedingen voor 2024 klik hier.

 


Shared decision making

Samen met de orthodontist ga je een keuze maken welke beugelbehandeling met het daarbij behorende behandeling het beste bij je past. Dit heet “shared decision making”.

Om makkelijk tot de juiste keuze te komen, hebben we de verschillende beugelbehandelingen ingedeeld in 4 Service Levels:

 

Preventieve orthodontie

Dit is een zgn. cosmetisch hulpmiddel een preventieve orthodontische hulp. Deze kan je volledig online verkrijgen.

Je hoeft hier zelfs helemaal niet langs te komen. Jij maakt zelf de afdruk. De orthodontist stelt voor jou persoonlijk behandelplan op. Vervolgens worden de alignersets door ons opgestuurd waarna je ze alleen nog maar hoeft te dragen.
Een documentatie is voor deze beperkte preventieve beugelbehandeling niet nodig.

Maandkosten

Er zijn hier géén maandkosten. Want jij hebt ons niet nodig om deze kleine correctie te doen.

Extra kosten?

Om deze hulp te kunnen leveren hebben we geen extra informatie nodig behalve een goede afdruk van je tanden en kiezen. Bedenk dat deze wel belangrijk zijn!

Voor de benodigde materialen worden kosten in rekening gebracht, maar er zijn geen kosten verbonden aan de tijd die je investeert in je eigen gebit. Als je extra aligners nodig hebt, betaal je alleen de kosten die zijn vastgesteld in de tariefbeschikking Tandtechniek in eigen beheer - TB/Reg-24614-01 van de Nederlandse Zorgautoriteit.

 

Te gebruiken bij correcties waarbij er een gewenste tandverschuiving van minder dan 2 mm nodig is, waarbij er een zgn IOTN is van minder dan 2 en dus waarbij er een Little-index is van maximaal 2mm.

IOTN scoreblad.pdf

Deze methode werkt heel goed voor zelfstandige mensen die graag toch door ons begeleid willen worden, maar niet zo vaak voor een controle naar de praktijk willen of kunnen komen. We maken gebruik van de Dental Monitoring app. 

 

Maandkosten

Daardoor zijn de maandkosten laag en slechts €16,81. 

Extra kosten?

Het behandelingsbedrag is exclusief kosten voor het eerste consult en eventuele röntgenfoto’s. We verzamelen informatie over het tanddragende bot, dat varieert per persoon afhankelijk van de gebits- en kaaksituatie. Kosten röntgenfoto’s zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Fysiek consult bepaalt benodigde röntgenfoto’s en geeft duidelijkheid over de mogelijkheden en kosten.

Zie de Fair Use Policy

 

* De kosten van de documentatie

* De kosten voor de documentatie worden apart berekend, aangezien we vooraf nooit precies kunnen weten hoe je gebit eruitziet. Het is echter belangrijk om rekening te houden met deze kosten. Een gezond gebit heeft namelijk minder informatie nodig dan een minder gezond gebit.

Het beste met een beugelbehandeling!

Een minder gezond gebit kan aanzienlijke voordelen halen uit een beugelbehandeling. Een beugelbehandeling kan helpen bij het verbeteren van je gebitsgezondheid en het verlagen van de kosten op lange termijn.

Je gaat samen met TOP Orthodontie aan de slag met vaste apparatuur- of een aligner behandeling. Kortom, met regelmaat een controle op de praktijk met de volledige service en aandacht die je nodig hebt.

 

Maandkosten

De beugelkosten per behandelmaand zijn €50,18 en deze zijn terug te vinden in de overzichten van de NZa.

 

Extra kosten?

Het bedrag voor de behandeling is exclusief de kosten voor het eerste consult en eventuele röntgenfoto's. We verzamelen informatie over de kaken en het bot dat de tanden draagt, wat per persoon kan variëren afhankelijk van de situatie van het gebit en de kaak. De kosten voor röntgenfoto's zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Een fysiek consult bepaalt welke röntgenfoto's nodig zijn en geeft helderheid over de mogelijkheden en kosten.

* De kosten van de documentatie

* Voordat we een kostenoverzicht te kunnen maken, hebben we alle informatie nodig om het behandelplan op te stellen. We maken dus een behandelplan en stellen tegelijkertijd een kostenoverzicht op.

De kosten voor de documentatie worden, vlg de NZa normen, afzonderlijk berekend. Dit komt doordat we nooit exact weten hoe je gebit eruitziet. Houd er rekening mee dat een gezond gebit minder informatie vereist dan een minder gezond gebit.

Het beste met een beugelbehandeling!

Een minder gezond gebit kan aanzienlijke voordelen halen uit een beugelbehandeling. Wanneer tanden en kiezen niet goed uitgelijnd zijn, kunnen er namelijk diverse problemen ontstaan, zoals tandbederf, tandvleesaandoeningen en zelfs kaakpijn. Daarnaast kan een beugelbehandeling helpen bij het verbeteren van je gebitsgezondheid op lange termijn, waardoor je mogelijk minder tandheelkundige behandelingen nodig hebt en dus kosten bespaart. Door te investeren in een beugelbehandeling geef je jezelf de kans om te genieten van een gezond en stralend gebit!

Hier komen de mensen voor meer gecompliceerde beugelbehandelingen voor in aanmerking. Te denken aan bijvoorbeeld gecombineerde zorg samen met jou, de orthodontist en de kaakchirurg.

 

Maandkosten

De beugelkosten per behandelmaand zijn €97,04 en deze zijn terug te vinden in de overzichten van de NZa.

Deze kosten worden doorgaans vergoed door de basisverzekering, mits er sprake is van gecombineerde behandelingen. De zorgverzekering vergoedt deze kosten vanuit de basisverzekering na het door ons indienen en het goedkeuren van een aanvraag.

 

Extra kosten?

Deze kosten worden meestal gedekt door de basisverzekering, maar alleen als er gecombineerde behandelingen nodig zijn. Het genoemde bedrag voor de behandeling is exclusief het eerste consult en eventuele röntgenfoto's. We verzamelen gegevens over de kaken en het tanddragende bot, wat kan variëren afhankelijk van je specifieke gebits- en kaaksituatie. De kosten voor röntgenfoto's zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Een fysiek consult bepaalt welke röntgenfoto's nodig zijn en biedt duidelijkheid over de mogelijkheden en kosten. Eerst worden de gemaakte kosten bij jou in rekening gebracht. Als het later blijkt dat de zorgverzekering deze kosten alsnog vergoedt vanuit de basisverzekering na onze aanvraag, dan worden ze teruggestort.

* De kosten van de documentatie

* Voordat we een kostenoverzicht te kunnen maken, hebben we alle informatie nodig om het behandelplan op te stellen. We maken dus een behandelplan en stellen tegelijkertijd een kostenoverzicht op.

De kosten voor de documentatie worden, vlg de NZa normen, afzonderlijk berekend. Dit komt doordat we nooit exact weten hoe je gebit eruitziet. Houd er rekening mee dat een gezond gebit minder informatie vereist dan een minder gezond gebit.

Voordat we een kostenoverzicht kunnen maken, hebben we alle informatie nodig om het behandelplan te kunnen maken. Dus we maken eerst een behandelplan en daarbij een kostenoverzicht.


Professionele orthodontist: Een garantie voor kwaliteit en zorg

Voordat we kunnen kijken of een orthodontische behandeling ook bij jou echt mogelijk is, gaan we eerst een stel gegevens verzamelen die we alleen in onze orthodontiepraktijk kunnen verzamelen.

De KNMT, NVvO, ONT, * etc. hebben bepaald dat het verzamelen van deze info voorafgaande een behandeling verplicht is voor elke echte orthodontist in Europa. Maar buiten dat het opnemen van deze gegevens verplicht is, hebben we ze ook nodig voor het maken van een zorgvuldig behandelplan.

* Het behandelingsbedrag is exclusief de kosten van het eerste consult en eventuele röntgenfoto’s die nodig zijn om het behandelplan op te stellen. We moeten namelijk informatie verzamelen over het tanddragende bot, wat per persoon verschilt en afhankelijk is van de gebitssituatie en kaaksituatie. De door ons berekende kosten van de röntgenfoto’s zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Een fysiek consult is nodig om te bepalen welke röntgenfoto’s er nodig zijn. Bij het consult geven we altijd duidelijkheid over de mogelijkheden en de kosten. 

 

Nadat het röntgenonderzoek is gedaan en het behandelplan is opgesteld, bent u vrij om te beslissen of u de behandeling wilt ondergaan of niet.
Als u er, helaas, voor kiest geen gebruik te maken van onze diensten, worden de consultatie- en röntgenonderzoekskosten niet terugbetaald.


In alle gevallen moet je dus wel naar de praktijk komen. Dit bezoek is niet gratis. Dan nemen we je gegevens op.
Dat is niet alleen naam, geboortedatum, etc. maar we gaan dan ook een aantal mondfoto’s en gezichtsfoto’s maken. Evenals een paar röntgenfoto’s en een 3D-mondscan.

Samen met de orthodontist ga je een keuze maken welke beugelbehandeling met het daarbij behorende service-level het beste bij je past. 

Vergoedingenoverzicht

In veel gevallen worden de kosten voor een orthodontische behandeling vergoed door de zorgverzekeraar. Klik voor een gespecificeerd vergoedingenoverzicht per zorgverzekeraar:

2022 – Vergoedingen orthodontie tot 18 jaar
2022 – Vergoedingen orthodontie vanaf 18 jaar
2022 – Verzekeringspakketten met volledige vergoeding tot 18 jaar

NB. Aan bovenstaande overzichten kunnen geen rechten worden ontleend. Voor gedetailleerde omschrijvingen van de voorwaarden en aanspraken dient u altijd de polisvoorwaarden te raadplegen.


Heb je een afspraak gemaakt, maar is er iets tussen gekomen? Dat kan gebeuren. Wel vragen we je om dit zo snel mogelijk aan ons door te geven. Zo kunnen wij jouw gereserveerde tijd nog aan een ander geven en zitten wij niet voor niks op jou te wachten.


Wij zijn helaas genoodzaakt om afspraken die niet 24 uur van tevoren zijn afgezegd, in rekening te brengen. Dit geldt juist als je helemaal niet komt op je gemaakte afspraak. Per gereserveerd kwartier kost dit € 25,-. Zonde van je geld en zonde van onze tijd.

Fair Use Policy:

Het 'fair use'-beleid zorgt voor eerlijke en toegankelijke orthodontische behandelingen, met name met aligners. Kosten zijn transparant en redelijk, waardoor patiënten precies weten wat ze kunnen verwachten tijdens hun behandeling.

Inbegrepen Kosten:

Voor de meeste behandelingen volstaat het gebruik van 1 tot 2 alignerseries om tot het gewenste eindresultaat te komen. De sets vallen binnen de overeengekomen behandelingskosten.

Regelmatige Updates:

Wij willen je eraan herinneren hoe belangrijk jouw actieve betrokkenheid is bij het succes van je alignerbehandeling. Om ervoor te zorgen dat je behandeling zo effectief en efficiënt mogelijk verloopt, is het essentieel dat we regelmatig op de hoogte worden gehouden van uw voortgang. We verwachten dat je ons elke week een DM-update geeft over jouw ervaring met de aligners. Dit gaat eenvoudig via ons digitaal communicatieplatform.

Geen Extra Kosten voor Kleine Problemen:

Een ander belangrijk aspect is dat jij je zich geen zorgen hoeven te maken over extra kosten als er kleine problemen optreden tijdens de behandeling, teminste als je goed meewerken. En de DM-scans die je stuurt, voldoen aan de afgesproken regels: scherp, duidelijk en alle elementen zichtbaar. Als er correctieve aligners nodig zijn vanwege kleine problemen, worden deze verstrekt zónder extra kosten. Fair Use Policy!

Samenwerking en Verantwoordelijkheid:

De policy benadrukt het belang van een goede samenwerking tussen jou, de patiënt en TOP Orthodontie. Een vlotte samenwerking komt ten goede aan beide partijen. Echter, bij onvoldoende medewerking van jou kan de praktijk niet aansprakelijk worden gesteld voor de kosten van gebruikte materialen en kunnen deze worden doorberekend volgens de regels van de NZa. Op deze manier worden klanten gestimuleerd om actief deel te nemen aan hun behandeling en verantwoordelijkheid te nemen voor het succes.

Foto-updates:

Afhankelijk van uw behandelplan zullen we je vragen om periodiek foto's van jouw gebit te sturen. Deze foto's helpen ons om jouw persoonlijke behandelvoortgang op afstand te beoordelen. Wij hechten grote waarde aan het sturen van de foto’s via ons DM-platform. Omdat wij daaruit kunnen afleiden hoe het gaat met de behandeling. Het nemen van de foto’s gaat met de app. Dit kost weinig tijd en is erg gemakkelijk.

22 uren per dag:

Om ervoor te zorgen dat de aligners hun werk effectief kunnen doen, is het belangrijk om ze minstens 22 uur per dag te dragen, zoals voorgeschreven door de orthodontist. Hierdoor kunnen de aligners de juiste druk uitoefenen en je gebit geleidelijk in de gewenste positie brengen.

Praktijk bezoeken:

Als we merken dat de tracking van de tanden niet lekker verloopt, is het belangrijk om naar een fysieke controleafspraken te komen voor een fysieke monitoring van de voortgang. Op die manier kunnen we eventuele problemen tijdig identificeren en de behandeling zo nodig aanpassen om ervoor te zorgen dat het gewenste resultaat wordt behaald. We streven naar een succesvolle en zorgvuldige behandeling, en jouw aanwezigheid bij deze afspraken is van groot belang om het beste resultaat te bereiken. De behandelmaand wordt als zodanig berekend.

Poetsen:

Om het beste resultaat te behalen, is het van cruciaal belang om onze instructies voor mondhygiëne zorgvuldig op te volgen. Het volgen van deze instructies zal bijdragen aan een optimale mondgezondheid en een stralende glimlach. Door regelmatig poetsen, flossen en mondwater te gebruiken, kunnen tandvleesproblemen worden voorkomen en tandbederf worden verminderd. Investeer in je mondgezondheid en geniet van een frisse adem en een gezonde mondholte!

Passingsproblemen:

Als je merkt dat de aligners niet goed passen of als je ongemak ervaart, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Vroegtijdige aanpassingen kunnen essentieel zijn voor het succes van de behandeling.

Vragen of Zorgen:

Heb je vragen of zorgen over jouw behandeling, dan staan we altijd klaar om deze te bespreken. Aarzel niet om contact op te nemen.

Belangrijke Veranderingen:

Als jij significante veranderingen in jouw mondgezondheid opmerkt, informeer ons dan onmiddellijk. Bel ons dan snel op, of stuur een mail of reageer via onze DM-app. Dit omvat zaken als pijn, gebroken aligners, of andere gebitsproblemen.