Snurken is een veelvoorkomend probleem dat niet alleen storend is voor een partner, maar ook negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid van de snurker. Het gebruik van een snurkbeugel, ook wel MRA beugel, vermindert het snurken op een effectieve manier en pakt het probleem op de lange termijn aan. Bij TOP Orthodontie bieden we verschillende soorten beugels; zo hebben we ook voor jou de beste oplossing voor een goede nachtrust!

Soorten snurkbeugels

Hoe werkt een MRA beugel?

Snurken en slaapapneu zijn gevolgen van tijdens het slapen geblokkeerde luchtwegen. Een anti-snurkbeugel houdt je luchtwegen vrij. Een belangrijke factor voor het vrijhouden van de luchtwegen is de juiste stand van de onderkaak. Met een snurkbeugel op maat zorgen wij ervoor dat je onderkaak tijdens het slapen in de juiste stand staat. Door de positie van de MRA beugel steeds wat te verstellen, went je onderkaak langzaam aan de nieuwe stand.

SomnoDent

De SomnoDent is een uniek type snurkbeugel dat comfortabeler is dan de meeste beugels vanwege de uitgekiende vormgeving en zachte voering. Het bestaat uit twee losse delen, waardoor praten, drinken en het sluiten van de mond mogelijk blijven, en het is geschikt voor mensen die 's nachts tandenknarsen of klemmen, ook wanneer ze gedeeltelijk of volledig tandeloos zijn, blijft de SomnoDent gewoon goed op zijn plek zitten.

Slaapapneu

Een op maat gemaakte snurkbeugel kan ook effectief zijn bij slaapapneu. Wanneer je hieraan lijdt, adviseren wij contact op te nemen met een arts. Kijk voor meer informatie op https://www.apneupagina.nl/

Dit levert een anti-snurkbeugel je op

Naast dat een MRA beugel het snurken vermindert en in de meeste gevallen zelfs stopt, zijn er nog een aantal voordelen die een snurkbeugel met zich meebrengt:

  • Je slaapt beter, waardoor je overdag minder moe bent en meer energie hebt;
  • In het geval van slaapapneu heb je met een snurkbeugel een beter ademhalingspatroon en verlaag je het risico op een hoge bloeddruk, hartritmestoornissen, depressies, hartinfarcten en herseninfarcten;
  • Je partner kan beter slapen en ligt niet meer wakker van snurkgeluiden of je stokkende ademhaling. Zo brengt een anti-snurkbeugel niet alleen jou een gezonde nachtrust, maar ook je partner.

Op maat gemaakte snurkbeugel

Kies voor de op maat gemaakte snurkbeugel van TOP Orthodontie en verminder het snurken. Doordat we de MRA beugels op maat maken, verstellen we de stand van je onderkaak nauwkeurig voor het beste resultaat. Wetenschappelijk onderzoek toont de effectiviteit van de MRA beugel aan, het succespercentage van behandelingen met een MRA beugel ligt op wel 97%!


Wat zijn de kosten van een MRA beugel?

TOP Orthodontie is een gecertificeerde aanbieder van snurkbeugels zoals SomnoDent. Met onze kennis en ervaring bieden we je de beste behandeling voor eerlijke prijzen. Over de kosten van een snurkbeugel informeren we je tijdens het eerste consult in de praktijk.