Een recht gebit in 6 maanden

Wil jij graag rechte tanden maar wil je niet 2 tot 3 jaar een beugel dragen? Dat kan! Met onze versnelde orthodontie behandeling heb je binnen 6 maanden een recht gebit.

Een recht gebit in 100 dagen!

Droom je van een stralend gebit met rechte tanden, maar wil je niet 2 tot 3 jaar een beugel dragen? Geen zorgen, wij hebben een aantrekkelijk alternatief voor je! Met onze versnelde orthodontische behandeling heb je binnen 100 dagen een prachtig recht gebit. Daarna zorgen we ervoor dat je tanden nog eens 100 dagen stabiliseren om een duurzaam resultaat te waarborgen. Om te voorkomen dat je tanden weer verschuiven, maken we gebruik van een langdurig retentiesysteem dat relaps tegengaat. Zo kun je genieten van een stralende glimlach die langdurig mooi blijft.

Snel en comfortabel

Bij een versnelde orthodontie behandeling, ook wel bekend als PAOO, worden wetenschappelijk bewezen technieken gebruikt om de traditionele orthodontie te combineren met een parodontologie behandeling. Door middel van een kleine chirurgische ingreep kan de orthodontische behandeling tot wel vijf keer sneller verlopen. Naast snelheid staat comfort centraal. Er wordt rekening gehouden met de vragen en wensen van de patiënt. Er kunnen zowel slotjes als onzichtbare beugels gebruikt worden.


Hoe werkt het?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de resultaten van de versnelde orthodontie behandeling net zo stabiel zijn als de traditionele orthodontische behandeling. Ook is deze methode op lange termijn veel veiliger voor jouw tanden en kaak dan een kaakverbreding met een Hyrax beugel.

De behandeling start met het aanmeten van de aligners of als je dat prettiger vindt het plaatsen van de slotjes van de beugel. Het kan dus met én een aligners beugel én met een slotjes beugel. Even een korte tijd wennen aan de beugel. Daarna wordt er tijdens een kleine chirurgische ingreep, door een kaakchirurg, genoeg kunstbot geplaatst onder het tandvlees om de tanden en kiezen op een passieve manier in jouw kaak te kunnen plaatsen. Het kaakbot is met het toegevoegde kunstbot de eerste weken biologisch erg actief. (Het RAP-effect) Hierdoor is er meer bewegingssnelheid voor je tanden en kiezen om met behulp van de beugel in korte tijd in de geplande positie te gaan staan.

En al na 100 dagen staan jouw tanden recht. Het kaakbot moet dan nog hard en sterk genoeg worden om de tanden en kiezen op hun plaats te houden. Dit duurt ook ongeveer 100 dagen. Maar om je tanden echt stabiel te houden is het nodig om elke avond een nachtbeugel te dragen.

Eveneens aan het einde van de beugelbehandeling krijg je een draadspalk achter jouw tanden.

  Nadelen?

  Elk voordeel heb z'n nadeel:

  Voor de behandeling ontvang je dagelijks een nieuwe aligner voor zowel de boven- als onderkaak. In totaal zijn er 100 aligners beschikbaar. Het is belangrijk om elke dag het maximale te geven, aangezien zelfs een klein gebrek aan inzet direct resulteert in een afname van 1%. Als je een week ziek bent, kan dit al snel leiden tot een verminderde resultaat van 10%. Onthoud dat gedurende deze 100 dagen volledige toewijding nodig is om te voorkomen dat het resultaat met 20 tot 30 procent terugloopt. Het zou zonde zijn als de moeite die je hebt gedaan niet optimaal benut wordt. Dan is onze "conservatieve" aanpak voor jou doelmatiger. Houd er rekening mee dat je slechts 100 dagen hebt waarin het RAP-fenomeen effectief is.

  De chirurgische ingreep is niet prettig. De operatie duurt ongeveer 30 minuten per kaak. Vaak ontstaat er een blauwe plek aan de zijkant van je gezicht, wat er niet mooi uitziet. Hoewel je het met make-up kunt verbergen, blijft het zichtbaar. Deze blauwe plek blijft enkele dagen zichtbaar en doorloopt verschillende kleuren: eerst rood, dan blauw, vervolgens paars en uiteindelijk groen.

   

  Chirurgische ingreep door de kaakchirurg

  1. Er wordt een sneetje in het tandvlees gemaakt.
  2. Er worden kleine stukjes kunstbot onder het tandvlees geschoven (hoe verder de tanden verplaatst moeten worden, hoe meer kunstbot er wordt geplaatst).
  3. Het tandvlees wordt hierna met kleine hechtingen dichtgemaakt (tandvlees geneest snel: de hechtingen mogen er na een weekje weer uit).
  4. Met behulp van de beugel verplaatsen de tanden zich snel in de richting van het nieuw geplaatste bot.

   

   Werkwijze

  Bij de versnelde orthodontie behandeling werken we volgens een strak behandelprotocol. Wij houden tijdens de behandeling het proces nauwlettend in de gaten, waardoor we snel kunnen bijsturen wanneer dat nodig is.

  Nadat je met de orthodontist hebt besloten dat deze behandelingsaanpak gebruikt kan worden, gebeurt er het volgende:

    • Je krijgt jouw eerste alignerset en gaat daarmee aan de gang. De hele dag moet je ze dragen. Of bij een slotjesbeugel: het plaatsen van de brackets op de tanden en kiezen van de bovenkaak.
    • Als je na enkele dagen gewend bent, worden de brackets op de tanden en kiezen van de onderkaak geplaatst.
    • Elke week controleren we de behandelvoortgang om te zien of alles goed gaat en bij brackets of ze goed en op de juiste positie vastzitten.
    • Chirurgische ingreep door de kaakchirurg (zie bovenstaande beschrijving)
    • De eerste weken elke week een controle: er worden regelmatig (röntgen)foto’s gemaakt.
    • Na ongeveer 100 dagen staan de tanden en kiezen recht naast elkaar
    • Hierna nog 100 dagen wachten op stabiliteit
    • Na in totaal 6 maanden komt de nachtbeugel en er wordt voor de zekerheid een spalkje geplaatst voor een blijvend recht en stralend resultaat!

  Hier komen gemotiveerde personen met meer complexe beugelbehandelingen voor in aanmerking. Dit kan bijvoorbeeld gecombineerde zorg omvatten tussen jou, de orthodontist en de kaakchirurg.

  Hoe werkt het?

  De behandeling begint met het plaatsen van een beugel, gevolgd door een kleine chirurgische ingreep waarbij kunstbot onder het tandvlees wordt geplaatst. Dit stimuleert het eigen kaakbot en maakt het mogelijk om de tanden sneller te verplaatsen met behulp van de beugel. Na 3 maanden staan de tanden recht, maar het kaakbot heeft nog 3 maanden nodig om sterk genoeg te worden. Een draadspalk wordt aan het einde van de behandeling geplaatst om het resultaat vast te houden.

  1. Er wordt een sneetje in het tandvlees gemaakt.
  2. Er worden kleine stukjes kunstbot onder het tandvlees geschoven (hoe verder de tanden verplaatst moeten worden, hoe meer kunstbot er wordt geplaatst).
  3. Het tandvlees wordt hierna met kleine hechtingen dichtgemaakt (tandvlees geneest snel: de hechtingen mogen er na een weekje weer uit).
  4. Met behulp van de beugel verplaatsen de tanden zich snel in de richting van het nieuw geplaatste bot.

  Werkwijze

  Bij de versnelde orthodontie behandeling werken wij volgens een vooropgesteld behandelprotocol. Wij houden het proces nauwlettend in de gaten, waardoor we snel kunnen bijsturen wanneer dat nodig is.

  Nadat je met de orthodontist hebt besloten dat deze behandelingsaanpak gebruikt kan worden, gebeurt er het volgende:

  • Je krijgt jouw eerste alignerset en gaat daarmee aan de gang. De hele dag moet je ze dragen. Of bij een slotjesbeugel: het plaatsen van de brackets op de tanden en kiezen van de bovenkaak
  • Als je na enkele dagen gewend bent, worden de brackets op de tanden en kiezen van de onderkaak geplaatst
  • Na 1 week controle om te controleren of alles goed gaat en bij brackets of ze goed en op de juiste positie vastzitten
  • Chirurgische ingreep door de kaakchirurg
  • De eerste weken élke week een controle: er worden regelmatig (röntgen)foto’s gemaakt
  • Na ongeveer 3 maanden staan de tanden en kiezen recht naast elkaar
  • Hierna nog 3 maanden wachten op stabiliteit
  • Na in totaal 6 maanden komt de nachtbeugel en er wordt voor de zekerheid een spalkje geplaatst voor een blijvend recht en stralend resultaat!

  Stabiel resultaat

  Onderzoek heeft aangetoond dat de resultaten van de versnelde orthodontie behandeling net zo stabiel zijn als een traditionele orthodontische behandeling.

  Voorbeeld: man van 42 jaar

  Wat zijn de kosten?

  Kosten: Service Level 4: Full Service +