Behandelingsroutes: Van Eenvoudig tot Complex - Wat past bij jou?

Behandeling mogelijkheden:
Er zijn bij ons verschillende behandeling mogelijkheden op basis van complexiteit. Van gemakkelijk, beperkt en gemiddeld tot complex. We noemen de behandeltrajecten eenvoudig Level 1, Level 2, Level 3 en Level 4. Hier een overzicht van orthodontische handelingen, gerangschikt op toenemende complexiteit en uitgebreidheid. Dit kan variëren afhankelijk van wat de patiënt nodig heeft en hoeveel ervaring de orthodontist heeft. Sommige handelingen kunnen bijvoorbeeld minder complex zijn, omdat wij ze vaak doen in onze praktijk en als de patiënt gezonde tanden en tandvlees heeft.

Zorg er wel voor dat jouw gebit gezond is. 

 

Onze kosten structuur


Shared decision making

Samen met de orthodontist ga je een keuze maken welke beugelbehandeling met het daarbij behorende behandeling het beste bij je past. Dit heet “shared decision making”.

 

Om makkelijk tot de juiste keuze te komen, hebben we de verschillende beugelbehandelingen ingedeeld in 4 Service Levels:


 
 
Preventieve orthodontie:

Je hoeft hier zelfs helemaal niet langs te komen. Jij maakt zelf de afdruk. De orthodontist stelt voor jou persoonlijk behandelplan op. Vervolgens worden de aligner sets door ons opgestuurd waarna je ze alleen nog maar hoeft te dragen.
Een documentatie is voor deze preventieve beugelbehandeling niet nodig.

Deze methode is hier te bestellen.

* Te gebruiken bij correcties waarbij er een totale tandverschuiving van minder dan 2 mm nodig is, waarbij er een zgn IOTN is van minder dan 2 en dus waarbij er een Little-index is van maximaal 2mm.

Deze methode werkt heel goed voor zelfstandige mensen die graag toch door ons begeleid willen worden, maar niet zo vaak voor een controle naar de praktijk willen of kunnen komen. We maken gebruik van Dental Monitoring app. 


De kosten van de documentatie komen er nog bij. Een gezond gebit vereist minder informatie dan een minder gezond gebit. Maar juist een minder gezond gebit kan aanzienlijke voordelen halen uit een beugelbehandeling. Een beugelbehandeling kan helpen bij het verbeteren van je gebitsgezondheid en het verlagen van de kosten op lange termijn.

Je gaat samen met TOP Orthodontie aan de slag met vaste apparatuur- of een aligner behandeling. Kortom, met regelmaat een controle op de praktijk met de volledige service en aandacht die je nodig hebt.

Voordat we een kostenoverzicht kunnen maken, hebben we alle informatie nodig om het behandelplan te kunnen maken. Dus we maken een behandelplan en daarbij een kostenoverzicht.

Hier komen de mensen voor meer gecompliceerde beugelbehandelingen voor in aanmerking. Te denken aan bijvoorbeeld gecombineerde zorg samen met jou, de orthodontist en de kaakchirurg.

Voordat we een kostenoverzicht kunnen maken, hebben we alle informatie nodig om het behandelplan te kunnen maken. Dus we maken eerst een behandelplan en daarbij een kostenoverzicht.