F.A.Q


Hoe snel kan ik geholpen worden?

Wij zorgen ervoor dat je bij ons zo snel mogelijk geholpen kunt worden. Het is niet alleen prettig om niet lang te hoeven wachten, maar door de behandeling zo snel mogelijk te starten, bereiken we ook nog eens voor het beste resultaat! Maar voor personen met echte haast hebben we de Kleine behandeling

Wat is de beste leeftijd om een beugel te nemen?

De meeste orthodontie behandelingen starten wanneer je nog in de groei bent, zo tussen de 9 en 13 jaar. In sommige gevallen is het beter om al wat eerder te beginnen met een beugel, zelfs nog voor het wisselen. Onze orthodontisten kunnen dit goed in schatten. Ook volwassenen kunnen bij ons met veel succes geholpen worden. Beugels zijn voor alle leeftijden. Wij zorgen voor gezonde, regelmatige tanden en een stralende lach voor iedereen.

Heb ik een doorverwijzing van de tandarts nodig?

Nee, je hebt bij ons geen doorverwijzing van de tandarts nodig. Je bent helemaal vrij in je keuze. Realiseer wel dat een orthodontist een specialist is die na het behalen van de titel  ‘tandarts’ nog vier jaar een specialistenopleiding tot ‘orthodontist’ heeft gevolgd. Een orthodontist heeft daarom veel meer kennis en ervaring op het gebied van het rechtzetten van tanden, kiezen en kaken.

Mijn tandarts kan ook een beugel plaatsen. Waarom zou ik kiezen voor een orthodontist?

Een orthodontist is een specialist die na het behalen van de titel  ‘tandarts’ nog vier jaar een specialistenopleiding tot ‘orthodontist’ heeft gevolgd. Een orthodontist heeft daarom veel meer kennis en ervaring op het gebied van het rechtzetten van tanden, kiezen en kaken. Daarnaast is een beugel bij een orthodontist relatief goedkoper dan een beugel bij een tandarts. Omdat een beugelbehandeling altijd veel sneller gaat. En kost daardoor minder.

Wat moet ik de eerste keer meenemen?

Neem de eerste keer bij TOP in ieder geval je legitimatiebewijs mee. Deze gegevens hebben we nodig om je in te kunnen schrijven. Ook is het handig om je verzekeringspapieren mee te nemen, zodat we kunnen uitzoeken hoe het zit met vergoedingen.

Hoe veel kost een beugel?

De kosten van een beugel zijn afhankelijk van de duur en het soort behandeling. De kosten voor een orthodontie beugelbehandeling zijn landelijk bepaald en worden in veel gevallen vergoed door de zorgverzekeraar, vaak via het aanvullend pakket. Klik hier voor een overzicht van de landelijk vastgestelde tarieven voor Orthodontie.

Behandelmogelijkheden binnen jouw budget

Je hebt diverse mogelijkheden om de kosten van een behandeling bij TOP economisch gedekt te krijgen! Vaak vergoedt je zorgverzekering de behandeling, afhankelijk van je gekozen pakket. En wist je dat veel gemeenten bijzondere bijstand bieden voor orthodontie als je bijstandsgerechtigd bent? Neem contact op met je gemeente om te checken of je hiervoor in aanmerking komt.

Een onafhankelijke optie is het volgende want start je graag direct met een stralende glimlach? Kies dan voor onze budgetvriendelijke optie voor slechts €450,-! Zo zet je alvast de eerste stap op weg naar een prachtig gebit.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van een behandeling bij TOP is afhankelijk van je leeftijd en de huidige situatie van je gebit. Gemiddeld genomen duurt een behandeling ongeveer twee jaar. Het is echter belangrijk dat je zelf ook actief meewerkt aan de behandeling. Op die manier kunnen we samen streven naar een zo snel mogelijk resultaat waar je van kunt genieten.

En we hebben nog meer goed nieuws! Met onze budgetaanpak kan je met aligners, al binnen 10 weken resultaten zien! Dus als je snel een positieve verandering wilt ervaren, is dit een geweldige optie voor jou!

Waarom moeten de aligners 22 uren per dag worden gedragen?

De draagtijd van aligners is cruciaal voor constante druk en geleidelijke tandbeweging. Onregelmatige draagtijden verstoren het osteoclastische proces en verlengen de behandelduur. Strikte naleving van de voorgeschreven draagtijd is essentieel voor gewenste orthodontische resultaten.

Doet een beugel pijn?

Het doet geen pijn om een beugel te laten plaatsen. Wel kunnen je tanden en kiezen de eerste dagen wat gevoelig zijn. Je gebit moet nog even Wat te doen bij problemen?wennen aan het duwen van de beugel. Mocht het te pijnlijk zijn, neem dan een paracetamol. Na een paar dagen is je gebit meestal helemaal aan de beugel gewend.

Kan ik mijn beugel ook poetsen met een elektrische tandenborstel?

TOP wil graag dat je je op je gemak voelt met je beugel. Daarom maken wij gebruik van de nieuwste methoden en beugeltechnieken. Wij zijn gecertificeerd aanbieder van aligner beugels. Met deze doorzichtige en uitneembare beugel zal bijna niemand zien dat jij je tanden recht laat zetten en poetsen is zoals dat je geen beugelbehandeling doet.

Mijn beugel is kapot. Wat moet ik doen?

Wanneer er een stuk van je beugel afbreekt, er scherpe delen uitsteken of wanneer een draadje is losgegaan, bel ons dan voor advies. Ook kun je hier even kijken wat je zelf eventueel kunt doen. Loop niet door met een kapotte beugel, want hierdoor kan de behandeling worden vertraagd. Wij maken graag even tijd voor je vrij om de beugel te repareren.

Ik heb net een beugel en mijn tanden lijken los te zitten. Is dit normaal?

Een beugel duwt tegen je tanden en kiezen en verschuift ze zo naar de goede plek. Het is daarom heel normaal dat je tanden iets los gaan zitten. Dit is zelfs en goed teken: je beugel verricht dan goed werk. Na een paar weken gaan je tanden en kiezen vanzelf weer vast zitten.

Wat is er nieuw in de orthodontie?

Orthodontie heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Nieuwe technieken en materialen maken het mogelijk dat er in minder tijd, betere resultaten worden behaald dan vroeger. Ook zijn de beugels tegenwoordig comfortabeler dan in het verleden en zijn ze kleiner en minder zichtbaar geworden.

Disclaimer & Privacy Statement
PDF – 55,3 KB