Nachtbeugels

Met een nachtbeugel zorg je ervoor dat je gebit mooi en recht blijft, ook na een eerdere beugelbehandeling. Dit komt doordat tanden en kiezen de neiging hebben om terug te verschuiven naar hun oorspronkelijke positie. Een nachtbeugel draag je 's nachts en helpt om je tanden precies waar ze moeten zijn te houden.

 

Gemiddeld gaat een nachtbeugel ongeveer 1½ jaar mee. Echter, als je in je slaap kaakklemt of knarst dan zal de retainer sneller slijten en moet je deze mogelijk vaker vervangen. Tandknarsen (bruxisme) zal extra druk en wrijving veroorzaken, wat de levensduur van de retainer verkort.

Als je merkt dat je nachtbeugel tekenen van slijtage vertoont, draag dan vooral je retainer echt elke nacht om ervoor te zorgen dat je tanden en kaakvorm beschermd blijven. Je tanden en kiezen moeten namelijk niet slijten! Dit slijten zal op den duur erg slecht voor je tanden en kiezen zijn. Er gaat namelijk véél meer kapot dan dat je aan de buitenkant kan zien. En de kosten van het eventueel herstellen van deze schade zal ook het veelvoud van de kosten van een nachtbeugel bedragen.

Wat doet een nachtbeugel?

Een nachtbeugel voorkomt dat tanden na een beugelbehandeling terugschuiven. De beugel draag je elke nacht om je gebit recht te houden.

Help! Mijn Nachtbeugel past niet meer!

Waar de één iedere nacht trouw zijn nachtbeugel draagt, verliest de ander na verloop van tijd zijn motivatie: ‘geen zin’, ‘vergeten’, of ‘niet nodig’. Wanneer je een nachtbeugel niet genoeg draagt, verschuiven je tanden en past de beugel niet goed meer. Heb jij een beugel die niet goed meer past? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Een nachtbeugel die niet meer goed past, werkt helemaal niet meer zoals bedoeld. Je tanden en kiezen blijven niet op de geplande plaats staan! Wacht dus niet te lang met vervangen! Wij maken voor jou snel en eenvoudig een nieuwe en goed passende nachtbeugel.

Als de nachtbeugel niet goed past, veroorzaakt dit ongemakkelijke drukpunten of zelfs schade aan je gebit. Het is in dat geval dus absoluut de moeite waard om snel contact op te nemen en een afspraak te maken om een nieuwe, op maat gemaakte nachtbeugel te laten maken. Jouw tanden verdienen immers de beste verzorging en bescherming!

Een beschrijving van wat u kunt verwachten:

U koopt een zgn Essix-retainer, ook bekend als de "onzichtbare retainer", is een nachtbeugel die uitstekend is om je tanden na orthodontische behandelingen recht te houden. Gemaakt van transparant materiaal, is het bijna onzichtbaar en uiterst comfortabel.

Niet alleen heeft deze retainer een functionele, maar ook een esthetische waarde. Het ondersteunt het behoud van de tandstand en tandboog, waardoor je glimlach mooi blijft.

Voor slechts €49,90 per kaak is dit een geweldige deal in vergelijking met andere opties op de markt. Vergelijkbaar retentiewerk bij de tandarts kan al snel het dubbele kosten.

Soms raken mensen hun nachtbeugel kwijt, wat vervelend is omdat tanden en kiezen dan kunnen verschuiven.

Je moet dan een nieuwe nachtbeugel!

Voordelen van een nachtbeugel van TOP Orthodontie:

 1. Behouden van een recht en mooi gebit:
 2. Een op maat gemaakte beugel speciaal voor jou.
 3. Comfortabel om te dragen.
 4. Snelle en gemakkelijke service.
 5. Vervaardigd van dun en hoogwaardig materiaal.
 6. De betaalbaarste nachtbeugel in Nederland.
 7. Geschikt tegen kaakschaatsen of als knarsbeugel.
 8. Ook ideaal voor sommige tandbleeksystemen (bleekmiddel niet inbegrepen).

Bestel gemakkelijk een nieuwe nachtbeugel bij TOP Orthodontie!

Nachtbeugels kunnen soms kwijtraken of beschadigen en daarom is het slim om een extra nachtbeugel op voorraad te hebben. 

Je hebt al een nachtbeugel voor  €49,90.

Maar bestel nu en profiteer van onze aanbieding: koop 2 nachtbeugels en krijg de 3e gratis!

De nachtbeugel van TOP Orthodontie is niet alleen functioneel en doet wat hij moet doen: jouw tanden op de plek houden! Maar is ook de voordeligste in Nederland. 

Hoe bestel je een nachtbeugel bij TOP Orthodontie?

Scan&Go service.

 

Hoe werkt dit precies? Het enige wat je hoeft te doen, is bellen of een appje sturen om een scanafspraak in te plannen op onze praktijk. Vervolgens maken wij zo snel mogelijk een scan van jouw gebit en wordt er een nieuwe retainer voor jou gemaakt.

 

 1. Scannen: kom naar onze praktijk waar we met een mondcamera een nauwkeurige mondscan van je gebit maken.
 2. Betalen: we sturen je een “Tikkie” om op een eenvoudige manier te betalen. Als je een patiënt bij ons bent, sturen we eerst de rekening naar jouw zorgverzekering om te zien wat ze vergoeden. De rest ontvang je dan via een online factuur van Infomedics.
 3. Maken: we maken de nachtbeugel op maat: We gebruiken digitale technieken om jouw nachtbeugel in onze eigen techniekruimte te maken. De nachtbeugels zijn dun en flexibel, wat zorgt voor comfort.
 4. Speciale deal: mis onze exclusieve aanbieding niet: Ontdek nu onze 2 + 1 gratis actie! Koop twee nachtbeugels voor ofwel de bovenkaak of de onderkaak – en krijg de derde nachtbeugel helemaal gratis!
 5. Ophalen: Je nachtbeugel is snel klaar. Je kunt hem bij ons afhalen. Of we sturen** de nachtbeugel op.

  **De verzendkosten zullen worden berekend.

 6. Blijf dragen: Draag je nachtbeugel elke nacht om te voorkomen dat je tanden gaan verschuiven. Zo blijft je gebit mooi en recht.

 

       


Vergeet niet: pyjama aan, nachtbeugel in!


Onderneem actie!

Zorg voor jezelf en bestel die nachtbeugel…doe het gewoon! Het is namelijk helemaal niet moeilijk! 

Met onze nachtbeugel-service van TOP Orthodontie is het gemakkelijk om je gebit recht en mooi te houden. Vergeet niet: 's avonds je pyjama aan, nachtbeugel in, en geniet van een goede nachtrust terwijl je beugel zijn werk doet. Bestel nu en zorg dat je altijd een reservebeugel achter de hand hebt. Je weet maar nooit wanneer je hem nodig hebt!

Zorg voor je nachtbeugel

 • Bewaar je nachtbeugel op een veilige plek wanneer je hem niet gebruikt.
 • Maak de beugel regelmatig schoon om verkleuring en beschadiging te voorkomen.
 • Vervang je nachtbeugel op tijd als deze beschadigd of te los is geworden.

Veelgestelde vragen over de nachtbeugel

Hoe lang moet ik mijn nachtbeugel dragen?

Idealiter draag je de nachtbeugel elke nacht. Dit zorgt ervoor dat je tanden in de gewenste positie blijven. 

Wat als mijn nachtbeugel niet meer goed past?

  Als je nachtbeugel niet meer goed zit, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met ons. Een slecht passende nachtbeugel kan ervoor zorgen dat je tanden weer gaan verschuiven.

   Kan ik mijn nachtbeugel goed schoonmaken?

   Ja, je kunt je nachtbeugel gemakkelijk zelf schoonmaken met een zachte tandenborstel en koud of lauw water. let wel op: gebruik geen heet water, omdat dit het materiaal kan vervormen. 

   Wil je je nachtbeugel grondig reinigen? Probeer dan eens de vaatwasborstel en wat vaatwasmiddel uit de keuken! Het vettige witte spul op de beugel verdwijnt namelijk beter met vaatwasmiddel dan met tandpasta. Handige tip hé! 🌟

   Hoe snel kan ik mijn nieuwe nachtbeugel krijgen?

    Bij TOP Orthodontie streven we ernaar om je nachtbeugel snel te leveren. Meestal is je nieuwe nachtbeugel binnen een paar dagen klaar om opgehaald te worden.

     

    Wat moet ik doen als ik mijn nachtbeugel ben kwijtgeraakt?

    Bestel zo snel mogelijk een hapset en maak een afdruk van je tanden. Stuur deze naar ons terug en wij zorgen ervoor dat de vervangende nachtbeugel naar jou wordt verzonden.

    Als je gebruik hebt gemaakt van onze 2+1 actie, hoef je je nergens druk over te maken. Gewoon even de volgende gebruiken.

    Als je al eerder een nachtbeugel bij ons hebt aangeschaft: neem contact met ons op voor een nieuwe nachtbeugel. Het is belangrijk om snel een vervangende nachtbeugel te bestellen om te voorkomen dat je tanden verschuiven. Wij printen dan het “oude” digitale gebitsmodel uit en maken de nachtbeugel voor je. We sturen deze vliegensvlug naar je op. De verzendkosten en de kosten van je nachtbeugel betaal je eenvoudig aan ons. 

    LET OP!

    Let op: Indien je tanden al zijn verschoven, zal een beugel die is gemaakt op het "oude" gebitsmodel mogelijk niet goed passen of past deze in het ergste geval helemaal niet meer

    1x Nachtbeugel

     (boven- óf onderkaak)

    1 nachtbeugel voor boventanden óf voor je ondertanden.

     

    •  Houd je tanden mooi en recht
    •  Op maat gemaakt
    •  Makkelijk en geen gedoe
    •  Zit comfortabel in de mond
    •  Voordeligste keuze

    2x Nachtbeugel

     (boven- én onderkaak)

    1 nachtbeugel voor je boventanden en 1 nachtbeugel voor je ondertanden

    •  Houd je tanden mooi en recht
    •  Op maat gemaakt
    •  Makkelijk en geen gedoe
    •  Zit comfortabel in de mond
    •  Voordeligste keuze

    2x Nachtbeugel

    bovenkaak

    2 en krijg 1 extra GRATIS

     

    •  Houd je tanden mooi en recht
    •  Op maat gemaakt
    •  Makkelijk en geen gedoe
    •  Zit comfortabel in de mond
    •  Inclusief gratis reserve nachtbeugel

    2x Nachtbeugel

    onderkaak

    2 en krijg 1 extra GRATIS

     

    • Houd je tanden mooi en recht
    •  Op maat gemaakt
    •  Makkelijk en geen gedoe
    •  Zit comfortabel in de mond
    •  Inclusief gratis reserve nachtbeugel


    Contact

    Heb je nog vragen over nachtbeugels of vraag je je af of je nachtbeugel nog goed past? Neem contact met ons, zie onderstaande contactgegevens.