Orthodontie is geschikt voor mensen van alle leeftijden, dus geschikt voor iedereen. Of je nu tiener bent of al volwassen, je tanden kunnen altijd succesvol worden rechtgezet, zelfs nadat de groeifase voorbij is. Ongeacht je levensfase, orthodontische behandelingen hebben nog steeds een positieve invloed op je tanden en mondgezondheid. Ontdek hoe orthodontie kan helpen bij het bereiken van een gezonde en stralende glimlach. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult!


De ervaren orthodontisten van TOP Orthodontie informeren je graag over passende behandelopties. Ongeacht of je een kind of volwassene bent, behalen we geweldige resultaten. Met ons streven naar esthetisch mooie en perfect uitgelijnde gebitten, geniet je je hele leven van een stralende lach!

 

Beugel voor kinderen en jongeren

Orthodontie is voor alle leeftijden. Toch is het soms beter een orthodontie behandeling al vroeg te laten beginnen. Zo
kunnen wij bij jonge kinderen nog goed de kaakgroei begeleiden en kunnen wij sommige problemen makkelijker verhelpen als ze vroeg ontdekt worden.

 

Tanden wisselen

Zelfs wanneer tanden en kiezen recht lijken te staan, kan er op latere leeftijd een orthodontie probleem achter schuil gaan. Daarom adviseren wij je kind rond zijn zevende jaar voor de eerste keer te laten controleren bij TOP. Wij kijken dan naar de beet en de stand van het gebit.

 

Regelmatig controleren

Een controle hoeft niet te betekenen dat een orthodontist meteen tot behandeling overgaat. In veel gevallen wacht hij af om te
bekijken hoe de tanden, kiezen en kaken zich verder ontwikkelen. Het is belangrijk een kind regelmatig te blijven controleren op de ontwikkeling van zijn gebit. De orthodontist kan zo goed in schatten wat het juiste moment is om met een eventuele behandeling te beginnen. Vooral wanneer kinderen in de groei zijn, kan er veel profijt uit een behandeling worden gehaald.

 

Twee-fasen behandeling

  • Eerste fase: kaakgroei
    Tijdens de groeispurt, meestal vlak voor of tijdens het wisselen van je melkgebit, vindt de eerste fase plaats. Dit helpt om gebitsproblemen te voorkomen en de groei van de kaak goed te begeleiden. In de meeste gevallen wordt er tijdens deze fase gebruik gemaakt van een (gedeeltelijk) uitneembare beugel. Dit is belangrijk voor een gezond gebit en een goede ontwikkeling van de kaak.

 

  • Tweede fase: rechtzetten gebit
    De'definitieve fase vindt plaats na het wisselen van je melkgebit, op het moment dat al je blijvende tanden en kiezen zijn doorgekomen. Het doel van deze fase is het corrigeren van je permanente gebit. Vaak wordt er in deze periode gebruik gemaakt van een transparante beugel of slotjesbeugel. 

 

Een beugelbehandeling leidt tot een gezonder gebit, waardoor je gemakkelijker kunt kauwen, praten en je mond kunt sluiten. En het beste is: rechte tanden en een stralende lach zorgen voor een immense boost in zelfvertrouwen!

 

Beugel voor volwassenen

We ontvangen al jaren veel aanvragen voor volwassen beugels, wat helemaal niet vreemd is. Het is namelijk nooit te laat om te profiteren van een orthodontische behandeling. Tegenwoordig is meer dan 25% van de patiënten bij orthodontisten ouder dan 18 jaar. Dit is niet zonder reden: gezonde tanden kunnen in de meeste gevallen net zo makkelijk rechtgezet worden bij volwassenen als bij kinderen. Samen met jou stellen we een individueel behandelplan op. Ontdek de voordelen van orthodontie voor volwassenen!

 

Speciale behandelmethoden voor volwassenen

Voor volwassenen bieden wij speciale behandelmethoden aan. Naast de bekende slotjesbeugel maken wij gebruik van transparante alignerbeugels om de stand van de tanden comfortabel te corrigeren. Met deze bijna onzichtbare beugel zal niemand merken dat je je tanden recht laat zetten! Ontdek hoe wij volwassenen kunnen helpen bij tandcorrectie. Zolang je gezond kaakbot en tandvlees hebt, is een beugel mogelijk, tot op elke leeftijd.

 

Behandelplan op maat

Wil je meer weten over de mogelijkheden van volwassen beugels en wat onze deskundige orthodontisten voor jou kunnen betekenen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij TOP Orthodontie! Met onze zeer goede resultaten en persoonlijke behandelingen, kun je binnenkort weer vol trots genieten van een prachtige, rechte lach. Neem vandaag nog contact met ons op!

Wil je meer weten over onze moderne beugel?

Neem dan contact met ons op. Bel 053 – 431 81 85, stuur een Whatsapp of vul het contactformulier in.