afbeelding van https://www.zorgkiezer.nl/zorgverzekering

Wie betaalt de rekening voor een beugel?

Veel ouders realiseren zich vaak niet dat de kosten voor een beugelbehandeling voor hun kinderen vallen onder de categorie "orthodontie" in plaats van "tandartskosten". Het is van belang om te realiseren dat orthodontie extra kosten met zich meebrengt. Ouders die oog hebben voor het welzijn van hun kinderen, dienen zich bewust te zijn van hun financiële verantwoordelijkheid. Door dit te begrijpen, kunnen zij weloverwogen keuzes maken en hun kinderen de benodigde zorg bieden. Het is van essentieel belang om te begrijpen dat orthodontie zich richt op het corrigeren van de stand van tanden en kaken, terwijl tandheelkundige kosten met name gericht zijn op reguliere mondzorg.

Welke verzekering?  Welke polisvoorwaarden?

https://knmt.nl/nieuws/polisvoorwaarden-mondzorg-jeugd-voor-2024-op-een-rij

Voor een objectief en volledig overzicht van de informatie. Klik op de bovenstaande link.

Daar vind je gedetailleerde gegevens en nuttige inzichten.

Een effectieve methode voor een mooi en gezond gebit!

Voor zowel jong als oud is een beugel een effectieve methode om het gebit op een bepaalde tijdsduur te corrigeren of te verbeteren. In tegenstelling zijn tandartsbehandelingen continu en kunnen ze verschillen per afspraak. Met orthodontische beugels kun je niet alleen zorgen voor een mooi en gezond gebit, maar ook je glimlach verbeteren en een optimale mondgezondheid behouden. 

Ken de dekking van tandartsverzekeringen voor orthodontie!

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen in niet op de hoogte zijn van de beperkte dekking van tandartsverzekeringen voor orthodontiebehandelingen. Onze bevindingen zijn dat velen niet eens weten wat een orthodontische behandeling inhoudt. Dit kan problematisch zijn, aangezien de kosten van een beugel meestal niet worden vergoed door de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is essentieel, zeker omdat de kosten voor een beugel variëren tussen 2.500 en 3.500 euro. In tegenstelling tot tandartsverzekeringen, wordt een vergoeding voor een beugel vaak slechts eenmaal verstrekt. Informeer jezelf en kies de juiste verzekering voor je tandheelkundige behoeften!

Optimaliseer je vergoedingen: Slimme tips voor orthodontische kosten en verzekeringen!

Zodra het budget volledig benut is, ontvangt men géén verdere vergoedingen meer. Indien er dan nog orthodontische kosten worden verwacht, zoals regelmatige beugelaanpassingen, kan het verstandig zijn om over te stappen naar een andere aanvullende orthodontieverzekering. Zo maximaliseer je je vergoedingen! 

Let op het maximumbedrag én gedekte percentage !

Naast het maximumbedrag dat vergoed wordt, is het belangrijk om ook te kijken naar het maximale percentage dat vergoed wordt bij orthodontie. Soms worden namelijk niet alle kosten gedekt, maar slechts 75 procent van het maximale bedrag.

Begrijp het principe en vermijd hogere premies

De kosten voor een orthodontieverzekering kunnen behoorlijk hoog zijn. Het is namelijk een principe van verzekeringen om financiële bescherming te bieden tegen mogelijke toekomstige kosten. Als je pas een verzekering afsluit op het moment dat je zeker weet dat je deze kosten moet maken, dan ondermijn je eigenlijk het basisprincipe van verzekeringen. Dit zal leiden tot hogere premies. Het is duidelijk dat er sprake kan zijn van risicoselectie bij aanvullende zorgverzekeringen door consumenten. Het hebben van een basiszorgverzekering is verplicht voor iedereen, maar een aanvullende verzekering is vrijwillig. Hoe specifieker de gedekte zorg, hoe groter de kans op risicoselectie en daarmee dus op een hogere verzekeringspremie.