Maak je tanden recht

Met onze onzichtbare beugel snel en makkelijk je tanden rechtzetten! Zowel voor tieners als voor volwassenen. Door de doorzichtige hoesjes zal bijna niemand zien dat jij een beugel draagt!

Voordelen van onze transparante beugel

 • Onzichtbaar
 • Comfortabel
 • Uitneembaar
 • Voor alle leeftijden 
 • Snelle behandeling
 • Betaalbaar
 • Op maat gemaakt
 • Stabiel resultaat

Zo werkt onze onzichtbare beugel

Met de onzichtbare beugelbehandeling ontvang je een reeks geschikte, transparante hoesjes (aligners) die wij persoonlijk voor jouw gebit op maat maken. Om de een of twee weken vervang je de aligner door een nieuwe, die ietwat afwijkt van de vorige. Deze stapsgewijze beweging dient om jouw tanden en kiezen naar de gewenste positie te verplaatsen. Het dragen is comfortabel, gemakkelijk en snel.
Als u op zoek bent naar een efficiënte en comfortabele manier om uw tanden recht te krijgen, kijk dan niet verder dan onze onzichtbare beugels! Onze transparante hoesjes maken het bijna onmogelijk voor iemand om te weten dat je ze draagt. Bovendien kunt u met onze heldere beugels niet alleen genieten van mooie, maar ook van gezonde tanden. Je hoeft ook niet te wachten - ze zijn in een mum van tijd de jouwe!

Bovenop al dit gemak en gebruiksgemak komt de bonus van betaalbaarheid; we bieden onder andere een méér kosteneffectieve oplossing dan een verzekering voor orthodontie zonder wachttijd 2024.

 


Stap 1:

Kennismaking

Tijdens het kennismakingsgesprek bij zal onze orthodontist beoordelen of een behandeling met transparante aligners geschikt is voor jouw gebit. 

Stap 2:

Gebitsscan

We nemen digitale afdrukken van je gebit en stellen op basis van jouw wensen en verwachtingen een behandelplan op. 

Stap 3:

3D-animatie

Onze orthodontist kan door middel van een virtuele 3D-animatie laten zien hoe je tanden gaan bewegen en wat het resultaat zal zijn.

Stap 4:

Behandelplan

Onze orthodontist bespreekt met jou het behandelplan. Er kunnen eventueel nog aanpassingen worden gedaan. Wij geven je een overzicht van de te verwachten kosten. 

Stap 5:

Productie

Wij maken alle aligners voor jou op maat in onze eigen techniekruimte. Je ontvangt de draag instructies. Iedere aligner verschilt iets van de vorige zodat je tanden en kiezen stapje voor stapje naar de juiste positie worden bewogen.

Stap 6:

behandeling

Om tot een goed resultaat te komen is het belangrijk om de aligners de hele dag te dragen, behalve tijdens het eten of tandenpoetsen.

Stap 7:

Begeleiding 

Bepaal zelf je behandelijd.. Wij zijn er er om jou te begeleiden! Dit kan op de praktijk, maar bij ons kan je ook kiezen voor online contact via de Dental Monitoring app. 

Stap 8:

Resultaat

Een behandeling met de doorzichtige beugel duurt gemiddeld korter dan de behandeling met een metalen beugel. Zo kan je sneller genieten van je stralende lach!DIT DOEN WIJ VOOR JOU

 • Wij zijn jouw coach
  Wij zorgen dat jouw beugelbehandeling zo snel en optimaal mogelijk verloopt.
 • Wij zijn betrokken
  Wij geven advies en staan altijd klaar voor vragen of opmerkingen.
 • Wij motiveren
  Wij stimuleren eigen verantwoordelijkheid en geven jouw vrijheid binnen jouw behandeling.
 • Wij hebben lage tarieven
  Je krijgt van ons kosteloos een set additionele refinement aligners wanneer nodig. Ook geven wij je een gereduceerd tarief voor vervangende
  retentiebeugels.
 • Wij geven jou een gezond en stralend gebit!

DIT DOE JE VOOR JEZELF

Je realiseert je dat je in jezelf investeert, dus:

 • Je bent therapietrouw
  Je draagt de beugel volgens de voorschriften en je gaat zorgvuldig om met je beugel.

 • Je bent coachbaar
  Je stelt je open en eerlijk op, bent gemotiveerd en staat open voor ons advies.

 • Je komt afspraken na
  Zowel op onze praktijk als tijdens online afspraken.

 • Je zorgt voor een optimale mondhygiëne

  Elke dag na elke maaltijd je tanden poetsen en flossen. Na het poetsen met fluoride tandpasta je mond leeg spugen en niet naspoelen. Aligner over je tanden en pas dan even naspoelen. 

 • Je neemt initiatief
  Je neemt contact met ons op bij vragen of problemen. 

 • Je werkt gemotiveerd toe naar je eigen doel: een mooi en stralend gebit!


Onzichtbare hoesjes voor een schitterende glimlach!

Introductie

Heb je ooit van de onzichtbare manier gehoord om tanden recht te zetten? Maak kennis met Top Aligners, de moderne en vrijwel onzichtbare oplossing voor een stralende glimlach! In deze column zullen we alle ins en outs van Top Aligners bespreken, van het eerste consult tot het eindresultaat, en hoe ze een ware revolutie teweegbrengen in de wereld van de orthodontie.

Top Aligners: De onzichtbare superhelden

Top Aligners zijn transparante beugels, ook wel aligners genoemd, die je tanden geleidelijk naar de gewenste stand verschuiven. Stel je voor: geen metalen bolletjes, stevig draad of scherpe randjes die je wang prikken. In plaats daarvan dragen Top Aligners hun onzichtbare cape met trots, klaar om je gebit te redden!

Het avontuur begint

Het eerste consult bij je  of orthodontist is het startsein voor je reis naar een nieuwe glimlach. Tijdens dit bezoek zal de specialist je persoonlijke situatie beoordelen, een digitale scan maken van je mond en je tanden, en een digitaal behandelplan opstellen. Hierbij krijgt de held (Top Aligners) instructies om je tanden naar de gewenste positie te leiden.

De queeste naar rechte tanden

De behandeling bestaat uit het dragen van een serie aligners die speciaal voor jouw gebit gemaakt worden. Elke twee weken krijgt onze held een upgrade in de vorm van een nieuwe set aligners. Deze nieuwe set brengt je tanden beetje bij beetje dichter bij hun gewenste positie. Kiezen schuift en voortanden draaien, terwijl Top Aligners onzichtbaar hun werk doen.

Top Aligners versus traditionele beugelboeven

Top Aligners zijn dé superhelden in de strijd tegen traditionele beugels. Ze zijn vrijwel onzichtbaar en gemaakt van transparant materiaal, waardoor je tijdens de behandeling kunt blijven lachen zonder angst voor metalen monstrositeiten. Bovendien zijn Top Aligners uitneembaar, wat het tanden poetsen, flossen en eten een fluitje van een cent maakt.

De schatkist: kosten en vergoeding

De kosten van een Top Aligners behandeling kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit en duur van je avontuur. Gelukkig is er soms een aanvullende verzekering die je bijstaat in de strijd tegen de kosten. Raadpleeg je verzekeraar om te weten welke vergoedingen mogelijk zijn.

Het eindresultaat: een schitterende overwinning

Na het voltooien van je Top Aligners avontuur, zal je orthodontist of  je een nachtbeugel of retainer voorschrijven. Deze beugel draagt 's nachts zorg voor je tanden, zodat ze niet terugkeren naar hun oude stand. Met een succesvolle Top Aligners behandeling is je eindresultaat een schitterende glimlach!

De voordelen van orthodontische behandelingen

Steeds meer volwassenen kiezen tegenwoordig voor orthodontische behandelingen om hun tanden recht te zetten, omdat ze zich realiseren dat het nooit te laat is om voor hun gebit te zorgen. Orthodontische behandelingen bieden voordelen zoals verbeterde mondgezondheid, verhoogd zelfvertrouwen en verschillende opties die bij de levensstijl van volwassenen passen. Kostenbeheersing en kortere behandeltijden zijn ook factoren die volwassenen aantrekken om voor een beugel te kiezen.

Modern en onzichtbaar

Een alignerbehandeling is super populair in de orthodontiewereld! Met deze onzichtbare beugels worden je tanden geleidelijk naar de gewenste positie verplaatst. Het begint allemaal met een consult waar je gebit wordt beoordeeld en een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld. Wat zo fijn is, is dat de aligners gemaakt zijn van doorzichtig materiaal en super comfortabel zijn. Je kunt ze ook makkelijk uitnemen tijdens het tandenpoetsen en eten. En na afloop van de behandeling kun je genieten van een prachtige glimlach en krijg je een nachtbeugel om de resultaten te behouden.

Regelgeving en kostenverklaring

Alle organisaties die zich bezig houden met de mondzorg, de KNMT, NVvO, VTvO, NZa* etc. hebben bepaald, dat het verzamelen van deze info voorafgaande een behandeling verplicht is voor elke echte orthodontist in Europa. Maar buiten dat het opnemen van deze gegevens verplicht is, hebben we ze ook nodig voor het maken van een zorgvuldig behandelplan.

In alle gevallen moet je voor de eerste keer wel fysiek naar de praktijk komen. Dit bezoek is niet gratis. (Zie je "gratis" aanbieders dan zijn dat nooit echte orthodontisten)

We verzamelen alle noodzakelijke gegevens. Dat is niet alleen naam, geboortedatum, etc. maar we gaan dan ook een aantal mondfoto’s en gezichtsfoto’s maken. Evenals een paar röntgenfoto’s en een 3D-mondscan.

Samen met de orthodontist ga je een keuze maken welke beugelbehandeling met het daarbij behorende servicebehandeling het beste bij je past. Dit heet “shared decision making”.

* Het bedrag is exclusief de kosten van het eerste consult en eventuele röntgenfoto’s die nodig zijn om het behandelplan op te stellen. We moeten namelijk informatie verzamelen over het tanddragende bot, wat per persoon verschilt en afhankelijk is van de gebitssituatie en kaaksituatie. De door ons berekende kosten van de röntgenfoto’s zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Het consult is nodig om te bepalen welke röntgenfoto’s er nodig zijn. Bij dit consult geven we duidelijkheid over de mogelijke kosten.

Nadat het röntgenonderzoek is gedaan en het behandelplan is opgesteld, bent u vrij om te beslissen of u de behandeling wilt ondergaan of niet. Als u er, helaas, voor kiest, geen gebruik te maken van onze diensten, worden de consultatie- en röntgenonderzoekskosten niet terugbetaald.