Orthodontie voor kinderen

Orthodontie is voor alle leeftijden. Toch is het soms beter een orthodontie behandeling al vroeg te laten beginnen. Zo kunnen wij bij jonge kinderen nog goed de kaakgroei begeleiden en kunnen wij sommige problemen makkelijker verhelpen als ze vroeg ontdekt worden.

Lees meer »

Woordenlijst orthodontie

Een orthodontist, ook wel bekend als een 'beugeltandarts', is een specialist op het gebied van tandheelkunde die zich richt op het rechtzetten van scheve tanden en het verbeteren van de beet. Een bracket, ook wel 'slotje' genoemd, is een klein metalen of keramisch onderdeel dat op de tand wordt geplaatst en helpt bij het verplaatsen ervan tijdens een orthodontische behandeling.

Lees meer »

Orthodontische afwijkingen

Om mogelijke orthodontische afwijkingen tijdig te kunnen ontdekken, is het raadzaam om regelmatig zorgvuldig naar je eigen gebit of dat van je kind te kijken en te inspecteren. Deze afwijkingen kunnen bestaan uit scheve tanden, overbeet of andere problemen die de positie van de tanden en kaken beïnvloeden. Houd er rekening mee dat deze problemen vaak minder duidelijk zichtbaar zijn dan op gedetailleerde foto's. Daarom worden hieronder gestileerde tekeningen getoond. Het is daarom van belang om alert te blijven op eventuele veranderingen en indien twijfelachtig een orthodontist te raadplegen voor een professionele beoordeling.

Lees meer »

Risico's van orthodontie

Hoewel een orthodontische behandeling bijna altijd zorgt voor een mooier en beter functionerend gebit, kent deze behandeling, net als andere vormen van behandeling aan het lichaam, beperkingen en risico’s. Gelukkig komen bij orthodontische behandelingen complicaties zelden voor en zijn ze dan ook bijna nooit een reden om af te zien van de behandeling.

Lees meer »