Toegankelijke en betaalbare zorg

Soms zijn kleine correcties aan het gebit makkelijker dan ze lijken. Je hoeft je geen zorgen te maken over mislukte behandelingen, zolang de aanpassingen aan de tandstand niet te groot zijn. Ontdek onze effectieve tandcorrectie opties voor een stralende glimlach! Door echte orthodontisten met veel ervaring voor jou gemaakt.

Dit is zoals de samenleving het wil..... Toegankelijke en Betaalbare zorg!

Wat is onze Orthoclub Behandeling?

En jouw tanden beginnen langzaam maar zeker, steeds schever te staan.....

Maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen! Onze orthodontisten bieden op maat gemaakte, betaalbare en hoogwaardige behandelingen. Met onze beproefde, digitale patiëntenreis zorgen wij voor goede zorg op maat. Dankzij de eenvoudige en doeltreffende thuisgemaakte mondafdrukken kunnen we kleine tandverschuivingen probleemloos corrigeren. 

Het beste nieuws, orthodontische zorg is nu voor iedereen toegankelijk!

In ons lab in Enschede produceren we duurzaam, aligners die speciaal voor jou worden gemaakt.

 


Verzekeren niet nodig

Het extra verzekeren voor orthodontie zal bij onze kleine behandeling niet efficiënt zijn want behalve dat een risicoverzekering hier niet past is een aanvullende zorgverzekering waarbij ook orthodontie wordt vergoed al snel veel duurder dan deze behandeling

Ontdek de betaalbare en persoonlijke oplossingen van TOP Orthodontie! Geen verzekering nodig door lage kosten behandeling. Bespaar op een aanvullende verzekering

 

** Voor de zorg is dit een verademing **

** Dit belast het zorgpersoneel niet. En je hoeft deze kosten dan ook niet te betalen **

** Verlos jezelf van lange wachttijden en dure behandelingen. Bestel vandaag nog! **

 

Mini Behandeling

Met deze mini-behandeling kunnen je tanden binnen 10 weken merkbaar rechter staan.

Bovendien zijn de kosten overzichtelijk: voor slechts € 450,- kun je je tanden corrigeren, zonder dat je geconfronteerd wordt met de puissante rekeningen die tandartsen vaak hanteren voor kleine correcties.


Waarom een mini behandeling bij TOP Orthodontie?

Gewoon vanuit huis te regelen

Voor een tandstandcorrectie hoef je nu niet eens de deur uit. Bestel nu het beste voor jou! Alles regel je eenvoudig vanaf huis, voor gemak, flexibiliteit en gemoedsrust. Bespaar tijd en moeite. Geniet van het gemak van thuis alles regelen! Optimaliseer jouw tandcorrectie vanuit huis.

Je mag ook een mondscan op de praktijk laten maken.

Maar maak jij je zorgen over het nemen van de mondafdruk. Wij hebben dé oplossing voor jou!

Eerst a.u.b. de set van €450 aanschaffen en vervolgens aangeven dat je geen afdrukset wilt ontvangen, maar liever langskomt.

Bezoek dan onze praktijk in Enschede en ervaar het gemak van onze geavanceerde digitale mondscanner. Je hoeft dan geen mondafdruk meer zelf te maken! Laat ons je zekerheid geven en ervaar het gemak zelf!

Eenvoud is waar wij voor staan!

Geen wachtlijsten, agenda-, parkeer- of reisproblemen

Gewoon online je kleine correctie bestellen. Dat is goed voor jezelf. Laat je niet hinderen door de meningen van anderen wanneer het gaat om jouw verlangens en doelen. En de kosten zijn ook nog eens overzichtelijk. Je hebt geen last meer van lange wachtrijen, gedoe met agenda's afstemmen, parkeerproblemen of vervoer regelen. Met onze vernieuwde aanpak wordt alles nu nog eenvoudiger en efficiënter geregeld. Profiteer van de tijdwinst en het gemak dat het biedt, zodat je meer tijd overhoudt om te doen waar je echt van geniet.

Betaalbare orthodontische zorg door professionals

Betaalbare orthodontische zorg door echte orthodontische professionals, speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat uw gebit er gezond, rechter en stralend uitziet. Ons team van deskundige orthodontisten biedt hoogwaardige behandelingen met behulp van moderne technieken en geavanceerde apparatuur.

Individuele behandelplan

Een op maat gemaakt verbetertraject wordt specifiek voor jou samengesteld en afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen. Ons doel is om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden, waarbij we rekening houden met jouw unieke situatie. Met ons zorgvuldig opgestelde plan streven we ernaar om je te helpen het gewenste resultaat te behalen en je welzijn te verbeteren.

Patiëntgerichte benadering

Een patiëntgerichte benadering houdt in dat de behoeften, wensen en voorkeuren van de patiënt centraal staan in het zorgproces. Het betekent het luisteren naar de patiënt, het begrijpen van zijn of haar individuele situatie en het bieden van zorg op maat. Door een patiëntgerichte benadering toe te passen, streven we ernaar om de kwaliteit van zorg te verbeteren en de tevredenheid van de patiënt te vergroten. TOP biedt behalve deze kleine verbetertrajecten ook uitgebreide orthodontische behandelingen. 

Comfort en welzijn

Orthodontie speelt een belangrijke rol in onze gezondheid en welzijn, want een goede mondgezondheid maakt ons leven stukken beter. Investeer dus in jouw glimlach en voel je top! Welzijn is echt cruciaal voor een healthy lifestyle. Het streven naar een perfecte balans tussen lichaam en geest is gewoon essentieel in het dagelijkse leven. Zorg voor een comfy en chill sfeer thuis en op je werk om stress te verminderen en je algemene welzijn te boosten. Dus let op zaken zoals ergonomie, relaxtechnieken en healthy habits om jezelf fysiek en mentaal on top te voelen.

Lage ecologische voetafdruk

We maken onze aligners in Enschede met lokale werknemers. We halen onze MDR gecertificeerde materialen uit ons buurland Duitsland. Het kunststof is makkelijk recyclebaar bij het huishoudelijk afvalplastic. Het verminderen van je ecologische voetafdruk is tegenwoordig superbelangrijk. Door bewuste keuzes te maken, zoals minder energie verbruiken, afval recyclen en duurzame producten kiezen, kunnen we allemaal bijdragen aan het behoud van onze planeet. Laten we samenwerken om een positieve impact te maken en streven naar een duurzamere toekomst. 

Orthoclub verzendt zijn aligners niet twee keer de wereld over, zoals andere leveranciers dat wel doen. We houden het efficiënt en duurzaam.

Nooit spijt dat je te lang hebt gewacht

Rechte tanden zijn eigenlijk een teken van welzijn, toch? Maar soms kan het best moeilijk zijn om een afspraak te maken bij een mondzorgverlener voor een behandeling. Laten we het gewoon doen en niet langer twijfelen. We maken het je niet ongemakkelijk, hoor. Je zult nooit spijt hebben dat je te lang hebt gewacht. Soms kunnen we inderdaad even aarzelen of twijfelen bij het nemen van beslissingen, maar elke ervaring en elk moment heeft zijn eigen tijd en plaats. We leren en groeien continu en soms hebben we gewoon wat extra tijd nodig om de juiste keuze te maken. Dus vertrouw op het proces, wees geduldig en uiteindelijk zul jij gewoon de beste beslissing nemen. Dus wees niet te streng voor jezelf, want alles gebeurt gewoon op het juiste moment, snap je?

Je mag het helemaal zelf beslissen!

Schaf die aligners nu eenvoudig aan. En maak het jezelf niet te moeilijk. Wij doen dat namelijk ook niet voor jou. Wij maken rechte tanden bereikbaar en betaalbaar. De keuze ligt bij jou. Het is aan jou om te beslissen wat je wilt doen en welke richting je op wilt gaan. Neem de tijd om na te denken over de verschillende mogelijkheden en weeg de voor- en nadelen af voordat je een beslissing neemt. Het leven is gevuld met keuzes en het is belangrijk om te onthouden dat jij degene bent die controle heeft. Wees dus niet bang om je eigen pad te kiezen en volg je hart.

Wat is het doel van onze orthodontieclub?

Orthoclub is een online platform dat betaalbare en snelle orthodontische behandelingen biedt voor kleine afwijkingen en verbeteringen aan de stand van tanden en kiezen.
Met vroegtijdige correcties voorkomen we dat problemen erger worden en bij onze toegankelijke en betaalbare behandelingen speelt de patiënt een actieve rol.

 

Eenvoudig en ongecompliceerd

Orthoclub streeft naar een eenvoudig en ongecompliceerd proces voor de behandeling van kleine orthodontische problemen, met een duidelijk stappenplan dat weinig inspanning van de klant vraagt.

Het enige wat nodig is, is het nauwkeurig volgen van de instructies, en met de steun van Orthoclub kan succes gemakkelijk worden bereikt.

Orthoclub biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met traditionele orthodontie en richt zich op een breed publiek dat op zoek is naar een betaalbare oplossing.

Je kan ook een mondscan op de praktijk laten maken.

Maak jij je zorgen over het zelf nemen van een afdruk van je mond? Ontdek de oplossing bij onze praktijk in Enschede! Ervaar het gemak van onze geavanceerde digitale mondscanner. Geen gedoe meer met het maken van een mondafdruk! 

Eerst a.u.b. de set van €450 aanschaffen en vervolgens aangeven dat je geen afdrukset wilt ontvangen, maar liever langskomt.

Snel en goedkoop

Bij Orthoclub hebben we een effectieve methode ontwikkeld om je tanden snel en betaalbaar recht te zetten. Onze aanpak is niet alleen kostenefficiënt, maar ook tijdbesparend. Doorgaans wordt orthodontie enkel vergoed bij een aanvullende verzekering, met soms een wachttijd van een jaar. Met onze methode is een dergelijke verzekering overbodig. De kosten van de aanvullende zorgverzekering zijn zelfs hoger dan de behandeling zelf.

 

 

Geen aanvullende zorgverzekering verzekering nodig

Door een innovatieve aanpak zijn de kosten aanzienlijk lager dan bij traditionele behandelingen. Het uiteindelijke doel is om orthodontische zorg toegankelijker en betaalbaarder te maken voor een breder publiek door hoge kosten en lange wachttijden weg te nemen.
Het toevoegen van een extra verzekering resulteert hier niet in een kostenverlaging. Jouw kosten zullen dus lager zijn!

 

 

Preventieve orthodontie

Het pakket bevat 5 aligners, met de keuze uit boven- of ondertanden. Maar voor beide kaken is er ook een optie.

Er worden tussenpunten (tussentijdse doelen) ingesteld om het gewenste resultaat te bereiken.

Orthoclub heeft een strikt protocol om tandstandproblemen betaalbaar en effectief op te lossen met slechts 5 aligners, zolang elke stap nauwkeurig wordt gevolgd.

Elke van de aligners moet gedragen worden tot hij perfect past! De aligners moeten altijd strak maar wel altijd precies op de tanden passen! En in het geval van een slechte passing, moet je teruggaan naar een vorige aligner tot dat die helemaal mooi aansluit. Daarna zal de opvolgende ook goed aansluiten. Maar deze zal onder spanning zitten. Draag deze zodat hij weer goed past om de beste resultaten te bereiken.

De aligners van Orthoclub samengevat

 1. Orthoclub aligners behandeling vereist het dragen van elke aligner totdat deze perfect past en niet meer strak zit. Dit is 22 uren per dag!
 2. Zorg ervoor dat elke stap in de behandeling volledig is afgerond voordat je verder gaat met de volgende aligner.
 3. Als een aligner niet goed past, ga dan terug naar de vorige en draag deze totdat hij perfect past.
 4. Volg alle waypoints (tussentijdse doelen) voor elke aligner zorgvuldig.
 5. Door elke instructie succesvol op te volgen en elke stap te voltooien, wordt het verwachte eindresultaat bereikt.
 6. Lees de Orthoclub handleiding aandachtig door om de behandeling succesvol af te ronden.

Hoe worden tanden verplaatst tijdens de correctie?

Tijdens een orthodontische behandeling worden tanden verplaatst door het uitoefenen van kracht. Als een orthodontist de draad in slotjesbeugels aandraait, oefent dit kracht uit op de tanden. Hierdoor beginnen bepaalde botcellen, osteoclasten genoemd, het bot rond de tanden af te breken en te verbouwen. Zo bewegen de tanden naar de gewenste plek. Tegelijkertijd vullen andere cellen, osteoblasten genoemd, de lege ruimtes op met nieuw bot.

De manier waarop tanden bewegen met doorzichtige aligners is vergelijkbaar met slotjesbeugels. Beide methoden gebruiken dezelfde biologische processen van osteoclasten en osteoblasten. Het verschil is dat bij slotjesbeugels de kracht wordt toegepast met een draad die aan de slotjes vastzit. Bij de uitneembare aligners kan de kracht weggenomen worden door de aligners uit te doen. Dit heeft dus grote invloed op de behandeling en de duur ervan.

Osteoclasten hebben ongeveer 48 tot 72 uur nodig om actief te worden, maar stoppen al na ongeveer 3 uur zonder druk. Daarom is het belangrijk dat patiënten hun aligners minimaal 20 tot 22 uur per dag dragen. Door te kort dragen of het lang niet dragen van de aligners zal het beoogde resultaat niet bereikt worden.

Om ongemak te minimaliseren, kun je nieuwe aligners het beste voor het slapengaan in doen. Zo ervaar je het grootste deel van het ongemak terwijl je slaapt. Houd er rekening mee dat er perioden van pijn en ongemak kunnen optreden, vooral als je de voorgeschreven draagtijden niet volgt.

Veiligheid boven alles!

Het aantal aligners (5 stuks) dat veilig geproduceerd kan worden, hangt af van het super slimme veiligheidssysteem dat in elke aligner is ingebouwd. Dit systeem is echt slim! Het houdt rekening met verschillende factoren, zoals de stand van je tanden, de krachten tijdens het rechtzetten, en zelfs als bepaalde tanden niet willen meebewegen, no worries! Het systeem zorgt ervoor dat de toegepaste krachten binnen de grenzen blijven om schade aan je tanden te voorkomen.

Maar stel dat je niet precies de handleiding volgt en de aligners te weinig draagt, waardoor je tanden niet voldoende bewegen, dan kunnen de aligners breken wanneer je naar de volgende aligner overschakelt. In dat geval worden ze inactief en kunnen ze alleen nog als retainer worden gebruikt. Natuurlijk is dat veiliger.

En als je de behandeling wilt voortzetten, moet je een vervangende aligner kopen. En vergeet dan niet een set aligners terug te gaan in de alignerbehandeling.

 

Heel veel ervaring

We hebben ruim ervaring met de behandeling door middel van onze aligners. De teller staat bij ons op vele duizenden aligners. Iets waar we niet over pochen, maar wat wel aangeeft dat wij beter dan een ander weten hoe de aligner technologie werkt

De afdruk

We gebruiken een speciale afdruklepel met een ronde rand die perfect in de omslagplooi past. Deze haplepel is zorgvuldig gekozen uit meer dan 2600 patenten. Het nemen van een afdruk kan uitdagend zijn, maar als je de techniek rustig en nauwkeurig volgt zoals beschreven in de handleiding, zal je altijd een perfecte afdruk van zowel de boven- als onderkaak krijgen. 

 

In de doos vindt je een tweetal bovenafdruklepels en een tweetal onderafdruklepels. Eveneens vind je afdruk materiaal genoeg om een foute afdruk ook opnieuw te kunnen nemen. Ook vind je daar een stel handschoenen om het afdrukmateriaal goed te mengen.

 

In de doos vind je een boven- en onderafdruklepels, voldoende afdrukmateriaal voor afdrukken, handhoenen. Verzekerd van nauwkeurige afdrukken!

Het traject

 

Dit is goed

Je kunt gemakkelijk zien of je aligners goed passen door naar je tanden in de spiegel te kijken. Ze sluiten perfect aan op al je tanden en kiezen. Er blijft geen ruimte over, zoals op de rechterfoto te zien is.


Niet goed

Als er een ruimte zit tussen het plastic en de tanden, dan zijn de tanden nog niet genoeg verschoven. Je moet de aligners net zo lang dragen, totdat de tanden voldoende verschoven zijn dat ze in de aligner passen.


Zijn scheve tanden niet goed voor je gezondheid?

Scheve tanden kunnen wel wat negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Hier zijn enkele redenen:

 • Mondhygiëne: Het is moeilijker om scheve tanden goed schoon te maken. Voedselresten en bacteriën kunnen zich gemakkelijker ophopen, wat kan leiden tot tandbederf, tandvleesaandoeningen en slechte adem.
 • Gebitsproblemen: Scheve tanden kunnen leiden tot een ongelijke verdeling van de bijtkracht, wat overmatige slijtage en kaakgewrichtsproblemen kan veroorzaken.
 • Spraakproblemen: Scheve tanden kunnen soms spraakproblemen veroorzaken, zoals slissen of moeite hebben met bepaalde klanken.
 • Zelfvertrouwen: Scheve tanden kunnen van invloed zijn op de manier waarop je glimlacht en op je zelfvertrouwen, waardoor je je net niet helemaal zeker voelt. Het herstellen van scheve tanden kan helpen om je zelfvertrouwen te verbeteren.

Waarom kiest men voor een kleine behandeling?

 • Aligners zijn subtiel, maar effectief!.
 • Onze aligners zijn een goede oplossing als je last hebt van tanden die steeds schever gaan staan.
 • Je wilt slechts een kleine correctie laten uitvoeren aan je gebit.
 • Een aligner helpt om, na een orthodontische behandeling, de tanden recht te houden.
 • Bij kaakgewrichtspijn en ongemak bieden onze aligners verlichting.
 • Bescherming tegen tandenknarsen en voorkomen schade.
 • De Aligners kunnen voorkomen dat kaakschaatsen negatieve gevolgen hebben.
 • Bij snurkproblemen kunnen 2 aligners aangevuld met extra elastieken, dienen als op maat gemaakte snurkbeugel.
 • Tandenbleken kan plaatsvinden met behulp van een aligner waarin bleekpasta is aangebracht.
 • Het verbeteren van de glimlach met een subtiele esthetische tandcorrectie kan gerealiseerd worden met de aligners.
 • De behandeling met aligners kan bijdragen aan het vergroten van zelfvertrouwen en het verbeteren van het uiterlijk.
 • De kleine alignerbehandeling is duidelijk voordeliger dan traditionele beugels, aangezien ze tijd en geld besparen. De kosten voor een aligner behandeling van €450 zijn ongewoon laag. (En dat klopt, het is tijdelijk zo)

Aligners van TOP

Top Orthodontie maakt onzichtbare aligners
Onze Aligners zijn niet zichtbaar en een gemakkelijk alternatief voor conventionele orthodontische apparatuur bij het corrigeren van tandstandproblemen.

Door de klinische situaties te analyseren en het productieproces bij die individuele behandeling aan te passen, de therapeutische protocollen aan te passen is het goed mogelijk om de voorspelbaarheid en efficiëntie van behandelingen met aligners te verbeteren.


Efficiënte en kosteneffectieve behandeloplossingen
De effectiviteit van een behandeling met transparante beugels hangt erg af van de planning in 3D maar ook met de samenwerking met de patiënt.

Eigen ontwerp en productie van Aligners
Bij TOP Orthodontie ontwerpen en fabriceren wij de aligners voor de behandeling van gebitten in onze praktijk. Dit zorgt voor een efficiëntere behandeling en minder kosten voor onze patiënten.

Zijn de aligners veilig?

Deze behandeling moet je alleen maar kopen als jouw tanden en tandvlees gezond zijn. Ontstekinsvrij en een gezonde ophanging van de tanden.

Wij gaan er ook van uit dat je regelmatig een tandarts bezoekt voor een periodieke controle.

De aligners hebben een ingebouwde breek veiligheid en breken bij een δd van 0,6 mm. Dus bij onzorgvuldig gebruik is er nooit schade aan je tanden, maar zullen de aligners breken. Hartstikke veilig!

Met een IOTN-index van minder dan 2 en een Little-index van maximaal 2, kunnen bewegingen moeiteloos worden uitgevoerd zonder de behoefte aan röntgenfoto's. Dit verklaart wetenschappelijk waarom we je kunnen ondersteunen met 5 aligners. Indien er sprake is van aanzienlijke afwijkingen, zal een volledige correctie wellicht niet mogelijk zijn. Echter, er zal zichtbaar verbetering optreden.

Wanneer zijn de aligners effectief?

We adviseren je regelmatig je eigen tandarts te bezoeken. De aligners zijn niet geschikt voor implantaten en tanden die een apexbehandeling hebben ondergaan. Ook kan de beweging van de tanden verminderd zijn als er een afwijking aan de tand of de wortel is geweest.

De afdruklepel moet in de omslagplooi liggen. Wat is dat?

Bij het zelfstandig afdrukken verwijzen we altijd naar de "omslagplooi". Laten we dit verduidelijken:

De omslagplooi bevindt zich in je mond op het punt waar het flexibele tandvlees overgaat in je wang. In de onderkaak is het de diepste plek van deze overgang, terwijl het in de bovenkaak juist het hoogste punt is. Het is als een vouw die je voelt wanneer je met je vingers van je tandvlees naar je wang glijdt. Het vormt een soepele overgang tussen het tandvlees en de binnenkant van je wang.

Bij het maken van een afdruk van je tanden is het noodzakelijk dat de afdruklepel precies in deze omslagplooi past. Op deze manier voorkomen we dat per ongeluk je lip of tong tussen de afdruklepel komt. Zo kunnen we alle belangrijke details van je tanden en tandvlees goed vastleggen, zonder dat het ongemakkelijk wordt. De afdruklepel rust comfortabel in de omslagplooi, waardoor we een nauwkeurige afdruk van je tanden kunnen maken.

Om ervoor te zorgen dat de afdruklepel perfect in de omslagplooi past, kun je een paar keer oefenen met een lege afdruklepel. Zo kun je voelen of deze goed in de plooi ligt zonder pijn te veroorzaken. Als je voelt dat de afdruklepel tegen je kaak drukt, kun je deze voorzichtig iets verschuiven, zodat er nergens pijn ontstaat. Als de afdruklepel overal aandrukt, betekent dit dat deze te klein is en moeten je een grotere maat gebruiken.

Hoe is de rekening opgebouwd?

De rekening die we toesturen:

We moeten onze rekening opstellen volgens de regelingen die door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) worden opgelegd. Deze regelingen zijn te vinden op hun website.

Het is ten strengste verboden om creatief te boekhouden volgens de NZa. Dit betekent dat producten die zijn ingekocht voor een bepaalde behandeling alleen aan de patiënt mogen worden doorberekend voor de inkoopprijs. Het is niet toegestaan om extra kosten toe te voegen.

Omdat we onze producten intern produceren, moeten we ons aan een specifieke regeling houden, en dat doen we uiteraard. Dankzij efficiëntieverbeteringen kunnen we echter tegen lagere kosten produceren, en dit voordeel geven we door aan onze klanten.

Aangezien we zowel een orthodontiepraktijk als een tandtechnisch laboratorium zijn, hebben we besloten om voor de 'Kleine Behandeling' alleen tandtechniekkosten in rekening te brengen. Aangezien jij zelf alle handelingen uitvoert die normaal gesproken in de praktijk worden gedaan, rekenen we geen kosten voor zorgprestaties. Dit is volledig transparant.

Echter, vanwege de NZa-regelgeving, die vereist dat er bij een tandtechnische declaratiecode ook een zorgprestatie wordt gedeclareerd, vermelden we deze wel op de rekening. We mogen echter geen regel op de rekening hebben waar €0,- staat. Daarom staat er €0,01 vermeld. Dit lijkt wellicht vreemd, maar het is om aan de regelgeving te voldoen.

In de zorgsector is het niet toegestaan om een vooruitbetaling te vragen voor nog niet geleverde zorg. Wel mogen we een deel van de inkoopkosten als aanbetaling vragen. In dit specifieke geval vragen we je om een vooruitbetaling van €350,-, wat gelijk is aan het gevraagde bedrag. Deze situatie is ook complex vanwege de zorgregelingen.

Herroepingsrecht

Voor de speciaal voor jou gemaakte alignerset geldt een uitzondering op het herroepingsrecht. Je kunt ze niet ruilen of retourneren.

De afdrukset valt hier ook onder, aangezien het een hygiënisch product is. Vanwege hygiënische redenen kan dit product niet worden teruggestuurd.

En tot slot, de aligners worden speciaal voor jou gemaakt en zijn niet bruikbaar voor iemand anders. Deze kunnen evenals de eerder genoemde artikelen niet geretourneerd worden.

De nachtbeugel-service van TOP Orthodontie

Het is superbelangrijk dat je je aligners draagt zoals het moet. Zo krijg je het beste resultaat en een mooie glimlach!

Om ervoor te zorgen dat de tanden na de behandeling mooi recht blijven staan, is het ook belangrijk om de laatste aligner langdurig te dragen. Deze aligner fungeert ook als retentiebeugel, wat ervoor zorgt dat je glimlach schitterend blijft stralen!

Relaps: Tanden kunnen (gedeeltelijk) teruggaan naar hun oorspronkelijke positie als de aligners niet lang genoeg of inconsistent worden gedragen, 

De retentiebeugels dienen gedurende lange tijd 's avonds te worden gedragen. Over het algemeen wordt een nachtbeugel na een behandeling van een gezond individu ongeveer 300 nachten gedragen. Voor oudere personen wordt verwacht dat ze de nachtbeugel 500 nachten dragen vanwege verminderde cellulaire biologie. Individuen met gezondheidsproblemen zoals hormonale stoornissen (osteoporose) dragen de nachtbeugel gedurende 700 dagen in deze fase.

Hoewel het herstellen van de botbalans soms wat meer moeite kost voor lichaamscellen, heeft het hervinden van het balans een aanzienlijk positief effect op het gehele lichaam. Dit proces is dan ook zeker de moeite waard! (Voor die reden alleen al zou je overwegen een orthodontische behandeling te ondergaan.)

 

Wat als de laatste aligner kapot is?

Bij Orthoclub bieden we een service voor nachtbeugels. Net zo makkelijk als al onze andere processen. Bestel 'm gewoon op de website, betaal en wij regelen de rest voor je. Laat ons alsjeblieft weten in het tekstveld wat je precies wilt ontvangen.