Elastieken worden vaak gebruikt in beugelbehandelingen om de boven- en onderkaak op elkaar af te stemmen. Ze worden aan de haakjes van de beugel bevestigd en zetten zo de tandboog in je boven- en onderkaak op spanning.


Wanneer moet je de elastieken dragen?

Om de beste resultaten te behalen met elastieken is het essentieel om ze consequent te dragen, aangezien het overslaan van zelfs een paar uur per dag een aanzienlijke negatieve invloed kan hebben op hun effectiviteit en je tanden weer in hun oorspronkelijke positie kunnen terugkeren.

Hoe werken de elastieken?

Vervang de elastieken regelmatig. Elastieken verliezen namelijk na een tijdje hun veerkracht. Als de elastieken breken, plaats dan direct nieuwe. Zo gaat de behandeling veel sneller en krijg je een goed passend en regelmatig gebit!

Welke soorten elastieken zijn er?

-Klasse 2 elastieken worden gebruikt wanneer je een overbeet hebt. Je onderkaak staat dan te ver naar achteren ten opzichte van je bovenkaak.

-Bij klasse 3 elastieken werkt het precies andersom. Deze worden gebruikt wanneer je een onderbeet hebt. Je onderkaak staat dan te ver naar voren ten opzichte van je bovenkaak.