Slotjesbeugel

Een slotjesbeugel; waarschijnlijk ken je het wel, dit is namelijk de bekendste vorm beugel. Deze blokbeugel is een vaste beugel, wat betekent dat deze vast zit op de tanden en kiezen. Tijdens een beugelbehandeling voor de plaatsing van een slotjesbeugel plakken we brackets op de tanden en kiezen. Met een veerkrachtige draad leveren we geleidelijk meer spanning. Op deze manier schuiven we de tanden en kiezen apart van elkaar naar de juiste positie. Het resultaat is een mooie lach en een regelmatig gebit!


Beugelbehandeling bij TOP Orthodontie

Door de combinatie van de brackets en draden oefenen we kracht uit op de tanden en kiezen. Op deze manier nemen deze langzaam de juiste positie in. Tanden en kiezen verplaatsen zich door het aanmaken en afbreken van bot. Het heeft geen zin om veel kracht uit te oefenen met de draad. Hierdoor gaat het proces niet sneller. Een beugelbehandeling vergt geduld en we oefenen in beperkte mate kracht uit op de tanden en kiezen. Op deze manier gaan we samen met jou voor het beste resultaat!

Slotjesbeugel met elastiekjes

Het is ook mogelijk om een slotjesbeugel te nemen in combinatie met elastiekjes. De elastiekjes wekken, net als de veerkrachtige draad, bepaalde krachten op. Het resultaat van een beugel met elastiekjes is niet alleen een recht gebit, maar ook een juiste verhouding van de boven- en onderkaak. De elastiekjes zorgen er dus voor dat de boven- en onderkaak beter op elkaar passen.

Blokbeugel voor alle leeftijden

Het is nooit te laat om een slotjesbeugel te nemen, want het geeft op alle leeftijden een prachtig resultaat! Een blokbeugel is dus ook een prima oplossing voor volwassen. Wil je zorgeloos je lach laten zien? Ga dan voor rechte tanden en kiezen met een slotjesbeugel van TOP Orthodontie!