De orthoclub splint.

 

Kaakschaatsen en Bruxisme: Bescherm je Gebit met een Orthoclub Splint

De term 'kaakschaatsen' komt van weblogs en verwijst naar het ongecontroleerde bewegen en trillen van de kaken, waarbij de tanden op elkaar klikken. Dit lijkt op bruxisme, oftewel tandenknarsen. Kaakschaatsen ontstaat vooral door alcohol en partypillen zoals amfetaminen of MDMA op feestjes en festivals. Deze stimuleren de kaakspieren intensief, wat kan leiden tot verhoogde spanning en krampachtige reflexen.

 

Gelijkenissen en Verschillen tussen Kaakschaatsen en Bruxisme

Kaakschaatsen en bruxisme hebben beide te maken met onbewust kaakklemmen en -knarsen, en vertonen veel gelijkenissen in symptomen. Het belangrijkste verschil is dat bruxisme erkend wordt als een medische aandoening, veroorzaakt door stress en medicatiegebruik, terwijl kaakschaatsen gezien wordt als een gevolg van levensstijl. Toch zijn de gevolgen even ingrijpend en uiterst vervelend.

De Impact op je Gebit en Portemonnee

Overmatig kaakschaatsen en bruxisme kunnen diverse klachten veroorzaken, zoals gebitsproblemen, kaakpijn, hoofdpijn en een verstoorde nachtrust. De constante slijtage van je tanden door het knarsen kan leiden tot ernstige schade aan je gebit, variërend van scheuren in vullingen tot het breken van kiezen. Het herstel hiervan kan erg duur zijn, vaak duizenden euro's, en is meestal niet volledig gedekt door je tandartsverzekering.

Bescherm je Glimlach met de Orthoclub Splint

Een effectieve oplossing om je gebit te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van kaakschaatsen en bruxisme is het dragen van een transparante Orthoclub splint tijdens de nacht. Deze op maat gemaakte, doorzichtige splint past perfect over je tanden en kiezen, en vormt een barrière tussen je boven- en ondertanden. Hierdoor wordt slijtage voorkomen en verminderen de krachten op je kaakspieren, zonder dat je jouw levensstijl hoeft aan te passen.

Investeer in je Gebitsgezondheid met Orthoclub

Bij Orthoclub bieden we op maat gemaakte, onzichtbare splints die speciaal zijn ontworpen om je gebit te beschermen tegen kaakschaatsen en bruxisme. Door regelmatig een nieuwe splint aan te schaffen, behoud je niet alleen je tandgezondheid, maar bespaar je ook op lange termijn veel geld. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen bij het beschermen van je gebit en het verbeteren van je welzijn. Kies voor een zorgeloze glimlach met Orthoclub!


Om volledig te zijn, is het wel belangrijk om hier te vermelden dat voor optimale resultaten het aan te raden is om naast het gebruik van een splint ook de onderliggende oorzaken van de klachten te onderzoeken en te behandelen. Bij twijfel is het natuurlijk ook verstandig om een deskundige te raadplegen. Op deze manier kan kaakschaatsen effectief behandeld worden.

Laat de zorg bereikbaar blijven voor iedereen.

Aarzel niet langer, kom nu in actie en bestel direct in onze webshop. Het is altijd beter om nu ook maar iets te doen dan helemaal niets. De kosten voor de Orthoclub knarsplaten zijn veel lager dan de uitgaven die je zult hebben voor het repareren van beschadigde tanden en kiezen. Deze speciale behandeling is volledig aangepast aan jouw behoeften. Geef je tanden en kiezen NU de zorg die ze echt nodig hebben!