kaakschaatsen

De term 'kaakschaatsen' is afkomstig van weblogs en verwijst naar het ongecontroleerde bewegen en trillen van de kaken, waarbij de tanden op elkaar klikken. Dit fenomeen vertoont gelijkenissen met bruxisme, dat beter bekend staat als tandenknarsen. Bruxisme is dus geen erosie.

 

De term kaakschaatsen wordt voornamelijk gebruikt op de fora van Nederlandse feest- en festivalbezoekers om het ongecontroleerde bewegen of trillen van de kaken te beschrijven. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door alcoholgebruik. Het kan echter ook voorkomen door het gebruik van partypillen zoals amfetaminen of MDMA. Deze activeren de kaakspieren intensief, wat kan leiden tot verhoogde spanning en krampachtige reflexen. Als je enkele uren na het einde van het evenement last hebt van vermoeide kaakspieren, weet je dat je "kaakschaatst".

 

Gelijkenissen tussen kaakschaatsen en bruxisme

Kaakschaatsen en bruxisme, beide hebben ze te maken met onbewuste kakenknijpen en -knarsen. Ze vertonen veel gelijkenissen in symptomen. Maar er is een belangrijk verschil: bruxisme wordt erkend als een medische aandoening, veroorzaakt door stress en medicatiegebruik. Kaakschaatsen daarentegen is een gevolg van levensstijl en wordt niet als medisch probleem beschouwd. Toch zijn de gevolgen even ingrijpend en uiterst vervelend.

 

Net als bij bruxisme kunnen overmatig kaakschaatsen diverse klachten veroorzaken, zoals gebitsproblemen, kaakpijn, hoofdpijn en een verstoorde nachtrust. Gebitsproblemen variëren van slijtage tot scheuren in vullingen en zelfs het breken van kiezen. Het is van essentieel belang om bij de eerste tekenen van klachten direct actie te ondernemen. De gevolgen zijn namelijk dramatisch.

 

Be Free! : de orthoclub splint

Een effectieve behandeling voor zowel kaakschaatsen als bruxisme is het dragen van een transparante splint tijdens de nacht. Deze splint beschermt de tanden en voorkomt verdere gebitsschade, zonder het gedrag direct te hoeven aanpakken.

Heb je last van kaak- of tandproblemen door tandenknarsen of kaakschaatsen? Ontdek dan de effectiviteit van onze transparante Orthoclub antiknarsplaten! De op maat gemaakte plaatjes passen perfect over je tanden en kiezen, en bieden optimale bescherming tegen de schadelijke effecten van knarsen of klemmen. De Orthoclub Splints zijn vervaardigd uit duurzaam, flexibel materiaal. Ze zitten zo comfortabel dat je nauwelijks merkt dat je ze in hebt. Ze zijn volledig doorzichtig, waardoor ze onopvallend zijn. Zelfs je partner zal niet merken dat je dit slimme hulpmiddel gebruikt.

Wil jij ook genieten van een onbezorgde, comfortabele periode, vrij van zorgen over je gebit? Kies dan voor onze beschermende Orthoclub antiknarsplaten. Ze zorgen niet alleen voor een goede nachtrust, maar beschermen ook je gezicht en je lach!

Voorkom slijtage, breuken, scheuren en andere gebitsproblemen – zonder dat je jouw levensstijl hoeft aan te passen!


Om volledig te zijn, is het wel belangrijk om hier te vermelden dat voor optimale resultaten het aan te raden is om naast het gebruik van een splint ook de onderliggende oorzaken van de klachten te onderzoeken en te behandelen. Bij twijfel is het natuurlijk ook verstandig om een deskundige te raadplegen. Op deze manier kan kaakschaatsen effectief behandeld worden.

Laat de zorg bereikbaar blijven voor iedereen.

Aarzel niet langer, kom nu in actie en bestel direct in onze webshop. Het is altijd beter om nu iets te doen dan helemaal niets. De kosten voor de Orthoclub knarsplaten zijn veel lager dan de uitgaven die je zult hebben voor het repareren van beschadigde tanden en kiezen. Deze speciale behandeling is volledig aangepast aan jouw behoeften. Geef je tanden en kiezen NU de zorg die ze echt nodig hebben!