Slotjesbeugel EHBO

Er is een slotje losgeraakt

Dek het losse slotje af met de witte was die je van ons hebt gekregen. Of gebruik een stukje suikervrije kauwgom. Bevestig geen elastiekjes aan een kapot slotje, dat werkt niet. Als het slotje helemaal los zit, mag je deze zelf voorzichtig verwijderen. Zorg ervoor dat je het slotje goed bewaart en neem het de volgende keer mee naar jouw afspraak op de praktijk.

Losse elastiekjes? 

Heb je last van het losse elastiekje? Haal hem dan zelf voorzichtig uit het slotje. Het is niet zo erg als je een keer een elastiekje verliest. Bij de volgende afspraak zetten we er weer een nieuwe in.

De boog is gebroken

Bel ons bij altijd tijdens onze openingstijden
wanneer je een gebroken boog hebt (053 – 431 81
85). We zullen dan zo snel mogelijk een nieuwe
afspraak maken om de boog te vervangen. Heb je
last van de gebroken boog? Bedek het prikkende
deel van de boog dan tijdelijk met een bolletje
was totdat wij je kunnen helpen.

De quad helix is losgeraakt

Je kunt proberen de quad helix zelf weer vast te
zetten aan het ringetje achterin je mond. Als je er
niet goed bij kunt, dan kan iemand anders je
misschien helpen, bijvoorbeeld een huisgenoot. Lukt het niet om de quad helix zelf vast te maken? Kom dan bij ons langs. Wij maken
graag even tijd voor je vrij om de quad helix weer
vast te zetten.

Buitenbeugel EHBO

Het ringetje om mijn kies zit los

Laat de buitenbeugel uit en maak zo snel mogelijk een afspraak. Als je last hebt van het ringetje, bedek het dan met een bolletje was. Als het ringetje helemaal los zit, dan mag je deze zelf voorzichtig verwijderen. Bewaar het ringetje goed en neem het tijdens je afspraak mee.

Mijn kaken doen pijn

Doordat je kaken door de beugel in een andere stand komen te staan, kan het zijn dat je de eerste dagen spierpijn krijgt in je kaken. Dit kan soms aanvoelen als lichte hoofdpijn. 

Uitneembare beugel EHBO

Mijn beugel doet pijn

Wanneer je net een beugel hebt, of je beugel is weer aangedraaid dan kunnen je tanden de eerste dagen wat gevoelig zijn. Dit is heel normaal. Probeer je beugel toch in te laten. Mocht het erg pijn doen, neem dan eventueel een paracetamol. Na een paar dagen is je gebit meestal helemaal aan de beugel gewend.

Mijn beugel drukt op het tandvlees

Laat de beugel uit en maak zo snel mogelijk een afspraak. Wij kunnen de beugel zo verstellen dat hij weer goed zit.

Mijn beugel is stuk

Laat de beugel uit en maak zo snel mogelijk een afspraak. Wij kunnen de beugel weer repareren.

Mijn kaken doen pijn

Doordat je kaken door de beugel in een andere stand komen te staan, kan het zijn dat je de eerste dagen spierpijn krijgt in je kaken. Dit kan soms aanvoelen als lichte hoofdpijn. 

Spalk EHBO

Mijn spalk is los geraakt

Als je spalk los zit en je hebt er geen last van laat het dan zitten en kom dan zo snel mogelijk langs. Als je last hebt van je spalk mag je de spalk voorzichtig uit je mond en maak zo snel mogelijk een afspraak. Bewaar de spalk goeden neem deze tijdens de volgende afspraak mee. Wij helpen je graag om de spalk weer vast te zetten.

Mijn spalk is gebroken

Maak een afspraak om een nieuwe spalk te krijgen. Bewaar de kapotte spalk goed en neem deze tijdens de volgende afspraak mee. Zo kunnen wij zien waardoor de spalk is gebroken en kunnen we proberen te voorkomen dat het nog een keer gebeurt.

Ortho-implantaat EHBO

Een ortho-implantaat is losgeraakt

Heb je geen last van het losgeraakte implantaat? Laat hem dan zitten en bel ons zo snel mogelijk voor het maken van een nieuwe afspraak. Doet het losgeraakte ortho-implantaat wel pijn? Bel ons dan direct op. Buiten praktijkuren kan je hiervoor het noodnummer bellen. Wij helpen je graag om het ortho-implantaat zo snel mogelijk weer vast te zetten.

Een ortho-implantaat doet pijn

Wanneer er net een ortho-implantaat is geplaatst, kan dit de eerste dagen wat gevoelig zijn. Dit is heel normaal. Mocht het implantaat erg pijn doen, neem dan een paracetamol. Na een paar dagen is je gebit meestal helemaal aan het ortho-implantaat gewend.