Hier zie je een voorbeeld waar de aligners gewoon goed zitten. Helemaal over de tanden heen en geen ruimte tussen de tanden en het materiaal van de aligner.
Op deze foto's is duidelijk te zien dat de aligners niet goed aansluiten. Er zijn zichtbare openingen tussen de tanden en vooral tussen de kiezen en de aligners.
Het is echt zonde van onze tijd en jouw tijd. De vorige aligner was ook niet goed passend en toch heb je er nog enkele weken mee rondgelopen. Om dit te herstellen, moeten we teruggaan naar een punt in de behandeling waar de aligners weer goed aansluiten. Daarna kunnen we het normale protocol volgen: de aligner 20 uur per dag dragen en elke 2 weken een nieuwe aligner plaatsen.
Hoe werkt het bij een aligner behandeling
Allereerst bepalen we samen met jou, de patiënt, het behandeldoel. Ongeacht of het gaat om een DIY of een DIT-plan, stellen we altijd een behandelplan op. Vanuit dit doel ontstaat een behandelroute, dat wil zeggen de route van het punt, waar de tanden zich momenteel bevinden naar waar ze moeten komen. Dit geldt zowel voor een beperkte als een uitgebreide behandeling.
De behandelroute wordt opgedeeld in afzonderlijke stappen. En die stappen programmeren we in elke afzonderlijke aligner. Waarbij elke aligner een deel van de totale route vertegenwoordigt. Aan het einde van elke fase, elke individuele aligner, schakel je over naar de volgende aligner.
Maar voordat je naar een volgende aligner overstapt moeten alle tanden op de juiste plek staan. Met aligners is dat gemakkelijk te controleren. Je moet kijken of de tanden goed in de aligners bewogen zijn en zie je ruimte tussen de tand en de aligner dan is het resultaat nog niet bereikt en moet de aligner niet gewisseld worden.
Trajectcontrole:
Om de gewenste resultaten te bereiken, omvat de behandeling verschillende stappen in elke afzonderlijke aligner, die ervoor zorgen dat de tanden uiteindelijk in de juiste positie komen te staan. Elke stap in dit proces is zorgvuldig gepland en geoptimaliseerd, met als doel een zo effectief mogelijke tandcorrectie te realiseren. Of het nu gaat om 5 of zelfs 20 aligners, de laatste aligner van de set vertegenwoordigt het einddoel van de behandeling en is het resultaat van gedetailleerde planning en toewijding. Als team kennen we het gewenste resultaat al voordat de behandeling begint, omdat het behalen van dat doel ons gezamenlijke streven is.
DentalMonitoring
Hoe kunnen we checken of de geplande behandeling goed gaat? Als je bij ons meedoet en je gebruikt aan de DM, gaat het ongeveer zo: je neemt elke week met de app en de scanbox, de benodigde video op en volgt daarna onze aanwijzingen op.
Tijdens het analyseren van het beeld worden alle tanden bekeken en weergegeven als punten. De verschillen tussen de punten worden geanalyseerd en vergeleken met het traject met behulp van AI. We kijken naar de X-, Y- en Z-coördinaten van elke punt en vergelijken deze met het traject. Voor elke tand is er een grafiek, waardoor er veel punten en grafieken ontstaan. In totaal hebben we 16 tanden en kiezen per kaak. Deze gegevens worden visueel weergegeven in een grafische weergave van het gemiddelde van elke tand.
Hierdoor is het erg duidelijk wat er met je tanden en kiezen gebeurt. Kijk naar het schema en je ziet wat er gebeurt.
Eenvoudig zichtbaar
Maar in de mond is het ook hartstikke duidelijk zichtbaar. Als de aligner niet helemaal aansluit moet je nog niet overstappen! Pas overstappen bij plaatje 2 en niet overstappen bij plaatje 1
Voor de mooi.
Voor cosmetische behandelingen, zoals lifestyle- of wellnessbehandelingen, hebben we niet veel extra informatie nodig. Deze behandelingen zijn vooral gericht op esthetiek en zijn individueel erg belangrijk. Echter, wat betreft orthodontische behandelingen zijn ze beperkt in uitdaging.
Unieke serviceproduct
Ons "serviceproduct" is een nieuwe toevoeging aan de wereld van TOP Orthodontie, speciaal ontworpen zodat ons overbelaste zorgsysteem niet nog verder belast wordt.
Het interessante is dat we geen extra bijdrage leveren aan de reeds bestaande werkdruk die in de mondzorg aanwezig is als gevolg van het tekort aan tandartsen of orthodontisten.
Bovendien zijn de kosten voor deze behandelingen veel lager dan de cumulatieve premiekosten voor aanvullende verzekeringen.
En de gemaakte orthodontische behandelkosten kunnen eventueel wel vergoed worden door een zorgverzekering, maar alleen als je reeds een aanvullende Orthodontie Verzekering hebt afgesloten. Dan kan de behandeling gewoon gedeclareerd worden bij de zorgverzekering. Het is dus slim om goed te kijken naar je zorgverzekering en deze aanvulling mee te nemen in je overwegingen.
Veiligheid boven alles!
Het aantal aligners (5 stuks) dat veilig geproduceerd kan worden, hangt af van het super slimme veiligheidssysteem dat in elke aligner is ingebouwd. Dit slimme systeem houdt rekening met verschillende factoren, zoals de stand van je tanden, de krachten die worden uitgeoefend bij het rechtzetten, en zelfs als bepaalde tanden niet willen meebewegen. Als toevallig een of meerdere tanden niet willen meedoen, zorgt dit systeem ervoor dat de krachten die worden toegepast binnen de grenzen blijven om potentiële tandbeschadiging te voorkomen.
Maar ook als je onze handleiding niet goed volgt en de aligners te weinig draagt waardoor de tanden niet voldoende bewegen, dan kunnen de aligners breken bij het overstappen naar de volgende aligner. Hierdoor worden ze inactief en kunnen ze alleen nog als retainer worden gebruikt, wat uiteraard veiliger is.
Maar als je door wilt gaan met de behandeling, moet je een vervangende aligner kopen. Daarnaast moet je ook een set aligners terug gaan in de serie.