Slotjesbeugel EHBO

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 11:08

De beugel prikt in mijn mond

Bedek het prikkende deel van de beugel met een bolletje was. Als de beugel daarna nog irriteert, mag je het draadje dat uitsteekt zelf afknippen met een sterk nagelknippertje. Misschien is het ook mogelijk het draadje te verbuigen, zodat je er geen last meer van hebt. Duurt de volgende afspraak nog langer dan een week? Bel ons dan om te vragen of het nodig is de afspraak naar voren te schuiven

Een ringetje om mijn kies zit los

Laat het ringetje zitten en bedek het met een bolletje was. Draag geen elastiekjes meer aan het ringetje. Als het ringetje helemaal los zit, dan mag je deze zelf voorzichtig verwijderen. Bewaar het ringetje goed en neem het de volgende keer mee. Bel ons bij altijd even tijdens onze openingstijden wanneer een ring los is geraakt (053 – 431 81 85). We zullen dan bekijken of het nodig is om een nieuwe afspraak te maken.

Er is een slotje losgeraakt

Dek het losse slotje af met de witte was die je van ons hebt gekregen. Bevestig geen elastiekjes aan een kapot slotje. Als het slotje helemaal los zit, dan mag je deze zelf voorzichtig verwijderen. Bewaar het slotje goed en neem het de volgende keer mee. Bel ons bij altijd even tijdens onze openingstijden wanneer je een los slotje hebt (053 – 431 81 85). We zullen dan bekijken of het nodig is om een nieuwe afspraak te maken.

Er is een elastiekje losgeraakt

Heb je last van het losse elastiekje? Haal hem dan zelf voorzichtig uit het slotje. Het is niet zo erg als je een keer een elastiekje verliest. Bij de volgende afspraak zetten we er weer een nieuwe in.

De boog is gebroken

Bel ons bij altijd even tijdens onze openingstijden wanneer je een gebroken boog hebt (053 – 431 81 85). We zullen dan zo snel mogelijk een nieuwe afspraak maken om de boog te vervangen. Heb je last van de gebroken boog? Bedek het prikkende deel van de boog dan tijdelijk met een bolletje was totdat wij je kunnen helpen.

De quad helix is losgeraakt

Je kunt proberen de quad helix zelf weer vast te zetten aan het ringetje achterin je mond. Als je er niet goed bij kunt, dan kan iemand anders je misschien helpen, bijvoorbeeld je vader of moeder. Lukt het niet om de quad helix zelf vast te maken? Kom dan bij ons langs. Wij maken graag even tijd voor je vrij om de quad helix weer vast te zetten.

Er is een bite turbo losgeraakt

Wanneer er 1 bite turbo is losgeraakt, is dit geen probleem. Het andere blokje doet nog zijn werk. Bij de volgende afspraak zal er weer een nieuwe bite turbo worden geplakt. Zijn beide bite turbo’s losgeraakt? Bel ons dan even voor advies (tel. 053 – 431 81 85).