Te kleine onderkaak

Overbeet

Wanneer je bovenkaak verder uitsteekt dan je onderkaak, kan een kaakcorrectie uitkomst bieden. Met een te kleine onderkaak heb je ook wel een ‘overbeet’.

Beugelbehandeling

Bijna altijd krijg je voor de ingreep eerst een beugelbehandeling wat vaak zo’n 1,5 jaar duurt. Door de beugel komen je tanden en kiezen alvast in een nette rij te staan. Hierdoor kunnen je boven- en onderkaak tijdens de operatie netter en preciezer op elkaar worden gezet.

 

Operatie

Door middel van een operatie via de mond wordt er aan beide kanten van de onderkaak een botsnede gemaakt waardoor de onderkaak naar voren kan worden geschoven.

 

Aan elkaar groeien

De botdelen hebben hierna nog steeds contact met elkaar zodat ze weer netjes aan elkaar kunnen groeien.

 

Schroefjes

Na de ingreep worden de boven- en onderkaak in de meeste gevallen door middel van kleine schroefjes aan elkaar bevestigd. De mond kan dan meteen na de operatie weer worden geopend.

 

Herstellen

Het kan zijn dat je de eerste weken na de operatie wat minder gevoel hebt in je onderlip. Dit herstelt vaak vanzelf binnen een paar weken. In sommige gevallen kan het wat langer duren. De bewegingen van de onderlip blijven echter altijd normaal.

 

Kaakoperatie bij een te kleine onderkaak