MRA snurkbeugels

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 09:50

Een MRA (Mandibulair Repositie Apparaat) is een soort nachtbeugel die wordt gebruikt als oplossing tegen snurken. De MRA zorgt ervoor dat de onderkaak tijdens de slaap naar voren wordt geschoven en de tong beter op zijn plaats blijft zitten. Zo wordt de luchtweg verruimd en kan de tong minder makkelijk in de keel zakken.

Op maat gemaakt

Nu de luchtweg open wordt gehouden treedt snurken minder snel op. Een MRA wordt altijd speciaal op maat gemaakt door onze gekwalificeerde orthodontist. Wetenschappelijk onderzoek laat goede resultaten zien en heeft de werking van de MRA bij snurken aangetoond. Een MRA is in 97% van de behandelingen succesvol.

 

SomnoDent

TOP maakt gebruik van een uniek type MRA: de SomnoDent. Dit apparaat is door zijn uitgekiende vormgeving en zachte voering een stuk comfortabeler dan de meeste snurkbeugels. De SomnoDent bestaat uit twee losse delen waardoor drinken, praten en het sluiten van de mond gewoon mogelijk blijven.

 

Slaapapneu

Een MRA kan ook effectief zijn bij slaapapneu. Wanneer u hieraan lijdt, adviseren wij contact op te nemen met een arts. Kijk voor meer informatie op www.apneupagina.nl.