Versnelde orthodontie

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 09:50

Een recht gebit in 6 maanden

Wil jij graag rechte tanden maar wil je niet 2 tot 3 jaar een beugel dragen? Dat kan! Met onze versnelde orthodontie behandeling heb je in 6 maanden een recht gebit.

 

Snel en comfortabel

Bij de versnelde orthodontie behandeling (PAOO, Periodontally Accelerated Osteogenic Orthodontics) werken wij met wetenschappelijk bewezen technieken. Hierbij wordt de traditionele orthodontie behandeling gecombineerd met een parodontologie behandeling. Met behulp van een kleine chirurgische ingreep kan de orthodontische behandeling wel vijf keer sneller verlopen. Naast snelheid, vinden wij het ook belangrijk dat de behandeling zo comfortabel mogelijk verloopt. We houden dan ook zoveel mogelijk rekening met jouw vragen en wensen.

 

Stabiel resultaat

Onderzoek heeft aangetoond dat de resultaten van de versnelde orthodontie behandeling net zo stabiel zijn als de traditionele orthodontische behandeling.

 

Hoe werkt het?

De behandeling start met het plaatsen van de beugel. Hierna wordt er tijdens een kleine chirurgische ingreep wat kunstbot geplaatst onder het tandvlees. Het kaakbot is met het toegevoegde kunstbot de eerste weken erg actief. Hierdoor is er meer bewegingssnelheid voor je tanden en kiezen om met behulp van de beugel in korte tijd in de geplande positie te gaan staan.

 

Al na 3 maanden staan jouw tanden recht. Het kaakbot moet dan nog hard en sterk genoeg worden om de tanden en kiezen op hun plaats te houden. Dit duurt ook ongeveer 3 maanden. Aan het einde van de beugelbehandeling krijg je een draadspalk achter jouw tanden om het mooie resultaat vast te houden.

Versnelde

 

 1. Er wordt een sneetje in het tandvlees gemaakt.
 2. Er worden kleine stukjes kunstbot onder het tandvlees geschoven (hoe verder de tanden verplaatst moeten worden, hoe meer kunstbot er wordt geplaatst).
 3. Het tandvlees wordt hierna met kleine hechtingen dichtgemaakt (tandvlees geneest snel: de hechtingen mogen er na een weekje weer uit).
 4. Met behulp van de beugel verplaatsen de tanden zich snel in de richting van het nieuw geplaatste bot.

 

Werkwijze

Bij de versnelde orthodontie behandeling werken wij volgens een strak behandelprotocol. Wij houden tijdens de behandeling het proces nauwlettend in de gaten, waardoor we snel kunnen bijsturen wanneer dat nodig is.

 

Nadat je met de orthodontist hebt besloten dat deze behandelingsaanpak gebruikt kan worden, gebeurt er het volgende:

 

 • Het plaatsen van de brackets op de tanden en kiezen van de bovenkaak
 • Als je na enkele dagen gewend bent, worden de brackets op de tanden en kiezen van de onderkaak geplaatst
 • Na 1 week controle om te controleren of alle brackets goed en op de juiste positie vastzitten
 • Chirurgische ingreep door de kaakchirurg
 • De eerste weken elke week een controle: er worden regelmatig (röntgen)foto’s gemaakt
 • Na ongeveer 3 maanden staan de tanden en kiezen recht naast elkaar
 • Hierna nog 3 maanden wachten op stabiliteit
 • Na in totaal 6 maanden gaat de beugel eruit: er wordt een spalkje geplaatst voor een blijvend recht en stralend resultaat!

 

Voorbeeld: man van 42 jaar