TAD ortho-implantaat

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 09:32

Voor het krijgen van mooie rechte tanden is het in sommige gevallen nodig TAD’s (Temporary Anchorage Devices) te gebruiken. Ze worden regelmatig toegepast in onze behandelingen en vervangen voor een groot deel de buitenbeugel.

Hoe werkt een ortho-implantaat?

TAD’s, die wij ook wel ortho-implantaten noemen, zijn kleine schroefjes van titanium die tijdens de beugelbehandeling in de mond worden geplaatst. TAD’s zorgen voor een vast ankerpunt waar kracht vandaan kan komen, waardoor het mogelijk is iedere specifieke tand op de juiste plek te zetten zonder dat de rest van de tanden worden verschoven. Ze kunnen op verschillende plekken in de mond worden geplaatst, afhankelijk van je eigen situatie. Tijdens het plaatsen van een TAD kun je een lichte druk voelen, maar het doet geen pijn omdat ze op een plek in de mond worden geplaatst waar geen zenuwen zitten.

 

Beste resultaten

Het toepassen van TAD’s is effectief en levert resultaten op die bij een gewone behandeling niet behaald kunnen worden. En wat helemaal prettig is: door gebruik te maken van TAD’s hoef je minder lang een beugel te dragen!

 

Zo werkt een ortho-implantaat