Indirect bonding

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 09:30

Snel, comfortabel, nauwkeurig en voorspelbaar. Wij maken gebruik van Indirect bonding technieken in combinatie met jouw slotjesbeugel. Met deze nieuwe, geavanceerde techniek kunnen wij nauwkeuriger werken en de behandeltijd met meer dan 30% verkorten, vergeleken met de traditionele werkwijze. Dit betekent minder controleafspraken, een comfortabeler behandeling en nog prachtiger resultaten.

 

Hoe werkt een slotjesbeugel?
Bij aanvang van je beugelbehandeling worden op jouw tanden en kiezen brackets geplaatst, waarin een beugeldraad wordt bevestigd. Deze beugeldraad heeft kleine buigingen die ervoor zorgen dat er op iedere tand of kies een specifieke kracht wordt uitgeoefend. Doordat de buigingen per tand verschillen, kan de orthodontist elke tand of kies afzonderlijk ‘sturen’ naar de gewenste positie. Bij de traditionele slotjesbeugel wordt deze beugeldraad met de hand gebogen.

 

Hoe werkt IDB?
IDB maakt de behandeling met een slotjesbeugel comfortabeler, sneller, preciezer. Voor jou verandert er verder niks.

 

Digitale mondscan
Wij maken eerst door middel van een 3D mondscan een exact computermodel van jouw gebit.

 

Behandelplan op maat
Onze orthodontist zal op basis van dit digitale model de optimale stand van jouw gebit bepalen. Met de speciaal ontworpen software van SureSmile plannen wij de meest optimale en directe verplaatsing van je tanden en kiezen.

 

Beugeldraden met robot precisie
Met behulp van deze informatie worden door een SureSmile robot beugeldraden gebogen, precies passend op jouw gebit. Na het plaatsen van deze draad bewegen jouw tanden en kiezen efficiënt en comfortabel naar de vooraf geplande positie. Door SureSmile zijn wij in staat om nauwkeurige berekeningen te maken om jouw tanden directer te laten verplaatsen. Dit zorgt voor een comfortabeler, snellere behandeling en de beste resultaten.

 

Indirect Bonding
Wij gebruiken SureSmile in combinatie met de Indirect Bonding techniek. Hierbij worden met behulp van een voorbereide mal op maat, de brackets op jouw tanden en kiezen geplakt. Wij kunnen de beugel hierdoor veel sneller, maar ook veel nauwkeuriger plaatsen.