Documentatie

Tijdens de documentatie gaan we wat korte onderzoeken bij je doen.

 

Foto’s

Allereerst worden er twee 3D röntgenfoto’s gemaakt: één foto waarop de stand van je tanden en kiezen goed is te zien en één foto waarop de stand van je kaken goed is te zien. Ook worden er digitale foto’s van je gezicht gemaakt. Dit is om te bekijken hoe je eruit zag voor de behandeling met een beugel. Afhankelijk van of je nog in de groei bent, word je gemeten en maken we een foto van je pols. Met deze gegevens kunnen wij nauwkeurig je groei bepalen en daarop de beugel afstemmen.

3D-gebitsafdruk

Tenslotte worden er gebitsafdrukken gemaakt. Bij TOP hoef je hiervoor niet meer te ‘happen’ in gips. Met onze digitale mondscanner maken we snel en comfortabel een exacte afdruk van je gebit.

 

Persoonlijk behandelplan

Naar aanleiding van deze onderzoeken stelt de orthodontist een persoonlijk behandelplan op. Dit plan wordt altijd eerst met jou besproken, soms kan dat direct en soms in een vervolgafspraak. In dit gesprek legt de orthodontist precies aan je uit op welke plekken je gebit scheef staat en wat er moet gebeuren om dit te verhelpen. Je krijgt te horen welke beugel(s) je krijgt en hoe lang je die ongeveer moet dragen om het beste resultaat te bereiken.

 

Indicatie kosten

Wanneer het behandelplan bekend is, kunnen we ook een goede schatting geven van de kosten die aan de behandeling verbonden zitten. In veel gevallen worden deze kosten grotendeels vergoed door de zorgverzekeraar. Nu we een precies beeld hebben gekregen van jouw gebit, kan de behandeling echt beginnen en kun je uitkijken naar een mooi en regelmatig gebit!