Orthodontie voor kinderen

Orthodontie is voor alle leeftijden. Toch is het soms beter een orthodontie behandeling al vroeg te laten beginnen. Zo kunnen wij bij jonge kinderen nog goed de kaakgroei begeleiden en kunnen wij sommige problemen makkelijker verhelpen als ze vroeg ontdekt worden.

Tanden wisselen

Zelfs als tanden en kiezen er recht uitzien, kan er op latere leeftijd een orthodontisch probleem verborgen zijn. Daarom raden we aan om je kind rond zijn zevende jaar voor de eerste keer te laten controleren bij TOP. Wij nemen dan een kijkje naar de beet en de stand van het gebit. 

 

Regelmatig controleren

Een controle betekent niet direct dat de orthodontist meteen gaat behandelen. Vaak wacht hij af om te zien hoe de tanden, kiezen en kaken zich verder ontwikkelen.

Het is belangrijk om regelmatig het gebit van een kind te laten controleren. Zo kan de orthodontist beter inschatten wanneer het juiste moment is om eventueel met een behandeling te beginnen. Vooral tijdens de groeifase van kinderen kan een behandeling veel voordelen opleveren.

orthodontie voor kinderen

Een TOP Aligners behandeling duurt gemiddeld korter dan de behandeling met een metalen beugel. Zo kan je sneller genieten van je stralende lach!

TOP Aligners zijn doorzichtige beugels gemaakt van kunststof die om je tanden heen gaan.